.
Tess Goossens
vrijdag 20 oktober 2023

Queen's 'Bohemian Rhapsody' opnieuw op nummer 1 in de Top 2000 van JOE

Het was weer twee weken lang genieten...

Twee weken lang werden de JOE-luidsprekers getrakteerd op een muzikaal feestje met de favoriete platen van luisteraars tijdens de Top 2000. Queen's legendarische hit, Bohemian Rhapsody, spant voor het derde jaar op rij de kroon als nummer één. Dit nummer blijft de onbetwiste lieveling van de JOE-luisteraars, en het lijkt erop dat het zijn plekje op de troon niet snel zal afstaan. You're The First, The Last, My Everything van Barry White staat stevig op de tweede plaats, terwijl George Michael met het nummer Careless Whisper voor het eerst de top 3 binnenkomt.

Dit jaar bracht een frisse wind met zich mee, met nieuwkomers die hun stempel drukten op de Top 2000. Aaron Blommaert maakte een opmerkelijke entree op nummer 1660 met zijn single Zonde, en Disturbed verraste iedereen door met hun krachtige uitvoering van The Sound Of Silence naar de zesde plaats te springen. De Top 2000 van JOE bracht ook andere verrassingen met zich mee, waaronder een verrassende stijging van Don't Stop Believin van Journey, dat van plaats 74 naar 15 klom in vergelijking met vorig jaar. Andere opvallende nieuwkomers zijn Flowers van Miley Cyrus (op plaats 247), Noodgeval van Goldband (op plaats 452) en Because of You van Gustaph (op plaats 528). Die laatste is meteen ook de hoogste Belgische nieuwkomer.

De Top 2000 toonde ook de meest genoteerde artiesten aller tijden, met ABBA als de absolute kampioen met maar liefst 27 noteringen. Bovendien is de Belgische band Clouseau de meest genoteerde Belgische groep met 20 vermeldingen. In de categorie individuele artiesten blijkt Michael Jackson de meest genoteerde man met 26 noteringen, terwijl Tina Turner met 17 noteringen haar vrouwelijke tegenhanger Madonna achter zich laat.

De volledige Top 10 van de JOE Top 2000 ziet er als volgt uit:
1. QUEEN - Bohemian Rhapsody
2. BARRY WHITE - You're The First, The Last, My Everything
3. GEORGE MICHAEL - Careless Whisper
4. ABBA - Dancing Queen
5. EAGLES - Hotel California
6. DISTURBED - The Sound Of Silence
7. BRYAN ADAMS - Summer Of '69
8. METALLICA - Nothing Else Matters
9. PRINCE - Purple Rain
10. TOTO – Africa

Bio van Queen

Meer Over:

Queen