.

Vandaag in het verleden

2015

Zangeres Lynn Anderson overlijdt op 67-jarige leeftijd. Anderson scoorde in de jaren 70 een tiental hits, maar het succes van (I Never Promised You A) Rose Garden evenaren zat er nooit in. Dat was dan ook een wereldhit waarvoor de zangeres niet voor niets een Grammy Award kreeg. Het liedje stond op 1 in de hitparades van onder andere Duitsland, Noorwegen, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland. Ook bij ons was het liedje een dikke hit.

2007

De Zweedse filmregisseur Ingmar Bergmann sterft op 89-jarige leeftijd. Bergmann heeft een 40-tal films gemaakt. Hij brak door in 1957 met "Het zevende zegel". In 1960 won hij de Oscar voor beste buitenlandse film met The Virgin Spring. Een jaar later won hij dezelfde prijs voor Through A Glass Darkly. In 1973 was het opnieuw raak. Cries and Whispers won de Oscar in de categorie 'best cinematography'. En in 1982 won hij er vier in één klap voor Fanny And Alexander.

1950

Waar is de tijd dat we op 30 juli de verjaardag van Wim De Craene konden vieren? De zanger en componist scoorde met nummers als 'Ik kan geen kikker van de kant af duwen', 'Kristien', 'Rikky', 'Mensen van 18', 'Marcellino', 'Breek uit jezelf' en het onvergetelijke 'Tim'.
De Craene overleed op 14 september 1990.