.

Vandaag in het verleden

2019

Alexis Dragonetti, CEO van Ballon Media, overlijdt op 50-jarige leeftijd nadat hij met zijn Porsche tegen de muur van de Craeybeckxtunnel in Antwerpen reed. Dragonetti was niet alleen de grote baas van Ballon Media, hij was ook de gedelegeerd bestuurder van Boek.be, de organisator van de Antwerpse Boekenbeurs.

2011

De Amerikaanse presentatrice Oprah Winfrey is voor het laatst op de Amerikaanse televisie te zien met haar eigen talkshow The Oprah Winfrey Show. Maar liefst 25 seizoenen mocht zij van haar talkshow maken. 

2006

Desmond Dekker krijgt 's nachts een hartaanval bij zijn thuis in Surrey, Engeland, en overleeft die niet. Hij was vooral bekend van zijn hit Israelites, die in 1969 2 weken de Nederlandse Top 40 had aangevoerd. Dekker werd 64 jaar. Hij leefde gescheiden, en liet een zoon en een dochter na.

 

2005

In zijn radiocarrière heeft Peter Van de Veire heel wat gekke dingen gedaan. Zo vestigde hij op 25 mei 2005 het wereldrecord crowdsurfen. Hij liet maar liefst 14 minuten en 37 seconden aan zijn lijf zitten. 

1968

The Small Faces bereiken de hoogste plek van de Nederlandse Top 40 met hun 'Lazy Sunday'. De Britse groep zou in totaal vier weken op het bovenste schavotje blijven staan.