.

Vandaag in het verleden

2021

In Emmeloord overlijdt de Nederlandse zanger Arie Ribbens op 84-jarige leeftijd. Geen 'Polonaise Hollandaise' meer voor de zanger die al een tijdje ziek was maar officieel aan Covid-19 overleed.

2015

Scott Weiland, ex-frontman van de Amerikaanse rockband Stone Temple Pilots, overlijdt op 48-jarige leeftijd. Naast Stone Temple Pilots was Weiland ook de frontman van de 'supergroep' Velvet Revolver, waar onder meer Guns N' Roses gitarist Slash deel van uitmaakte.

2014

Ian McLagan, toetsenist en een van de oprichters van de legendarische Britse popgroep The Small Faces, overlijdt op 69-jarige leeftijd na een beroerte. The Small Faces behoorden tot de zogeheten mods, een in de jaren zestig hippe stroming in de Londense subcultuur waartoe ook de rockband The Who gerekend kon worden. Bekende nummers van hen zijn All or Nothing, Lazy Sunday en Itchycoo Park. Eind jaren zestig werd 'Small' uit de groepsnaam verwijderd nadat één van de leden was opgestapt. McLagan werd na The Faces een veel gevraagd toetsenist. Hij speelde onder meer bij The Rolling Stones, Bob Dylan en Bruce Springsteen en maakte enkele soloplaten.
 

2007

Stephanie Planckaert bevalt van haar tweede kind en dat is zoontje Mageno geworden. 

2002

Marco Borsato en zijn vrouw Leontine worden de trotse ouders van een dochter Jada. 

1999

In Los Angeles overlijdt John Paul Larkin, in de artiestenwereld bekend onder de naam Scatman John. Hij had één megahit met 'Scatman's World', dat was in 1995. De artiest had longkanker en overleed in het najaar van 1999.

1965

The Beatles brengen hun album 'Rubber Soul' uit, een album dat in de herfst van dat jaar werd opgenomen. Op het album staan nummers als 'Drive My Car', 'Norwegian Wood', 'Nowhere Man' en 'Michelle'.

1932

In Breda vieren ze de geboorte van Cornelia Maria Brokken, later bekend als Corry Brokken. Zij was zangeres en presentatrice en won met 'Net als toen' het Eurovisie Songfestival voor Nederland. Daarvoor moeten we al terug naar 1957. Brokken zou in 2016 overlijden.

1927

In het Amerikaanse Wall Lake komt Howard Andrew Williams op de wereld. Later zou hij onder de naam Andy Williams hits scoren met onder andere 'Where Do I Begin/Love Story' en één van de mooist kersthits aller tijden: 'It's the most wonderfull time of the year'.