.

Vandaag in het verleden

2021

De Belgische kleinkunstzanger Kris De Bruyne overlijdt op 70-jarige leeftijd na een langdurige ziekte. Hij was bekend van klassiekers als 'Amsterdam', 'Vilvoorde City', 'Je Suis Gaga' en tal van andere prachtige nummers. Hij werd ontdekt in 1967 door Wannes Van de Velde op het skiffle-festival van Hove.

2016

Joe Alaskey, de stem achter cartoonfiguurtjes als Bugs Bunny, Daffy Duck, Tweety de kanarie en Sylvester de kat, overlijdt op 63-jarige leeftijd. Aanvankelijk werkte de man als improvisator en radiocommentator. Pas in 1989 ging hij aan de slag bij Warner Bros als vervanger van de net overleden Mel Blanc, jarenlang de stem achter de personages uit de Looney Tunes-animaties. Om zijn stem in orde te houden, zong hij naar eigen zeggen elke dag. Alaskey imiteerde ook beroemde Amerikanen. In Forrest Gump sprak hij de stem in van president Richard Nixon.
 

1968

In zijn lange carrière slaagde Toon Hermans er meermaals in om de Nederlandse Top 40 te bereiken. Slechts één keer lukte het zelfs om de eerste plaats te halen en dat was op 3 februari 1968. Met 'Mien waar is m'n feestneus' was dat, goed voor 4 weken nummer één. 

1959

Tijdens een sneeuwstorm stort het vliegtuig met onder ander The Big Bopper, Buddy Holly en Ritchie Valens neer. Samen met de piloot overleefden zij deze crash niet. 

1952

In Brussel komt de kleine Nora Tilley op de wereld. Later zou zij de mooie Irena in 'Magister Masius' spelen. De grote doorbraak kwam er echter toen ze de rol van dactylo Carolien in 'De Collega's' mocht spelen.
Nora Tilley overleed op 20 juni 2019, zij had ALS. 

1947

In Amsterdam komt Jacobus Johannes Krommenhoek op de wereld. De man zou later bekend worden als Koos Alberts, één van de vele Nederlandse zangers van het levenslied. De man zou in de herfst van 2018 overlijden.

1943

Dennis Edwards komt op de wereld, de jongen zou in een latere fase van zijn leven de leadzanger van The Temptations worden. Dennis Ewards overleed op 1 februari 2018.