.

Vandaag in het verleden

2018

De Zweedse producer/dj Avicii overlijdt op 28-jarige leeftijd. Hij veroverde de wereld met hits als 'Levels' en 'Wake Me Up' en won heel wat prijzen. De jongeman maakte zelf een einde aan zijn leven.

2016

De Britse filmmaker Guy Hamilton overlijdt op 93-jarige leeftijd. De man blikte niet minder dan vier James Bond-films in. Hamilton regisseerde zowel Sean Connery (in Goldfinger en Diamonds are forever) als Roger Moore (in Live and let die en The man with the golden gun) als spion 007. Hamiltons carrière was echter meer dan Bond alleen. Zo draaide hij met Michael Caine de oorlogsprent Battle of Britain. Ook de oorlogsfilm Force 10 from Navarone - met Harrison Ford - was van zijn hand. Hij draaide ook één van de niet weinige Agatha Christie-verfilmingen: The Mirror Crack'd.

1985

In Nederland komt 'We are the world' van USA for Africa op 1 terecht in de Nederlandse Top 40. Het nummer was een dikke hit en zou zes weken lang op de bovenste plaats blijven staan. 

1974

Het jaar 1974 was een mooi jaar voor de Volendamse formatie The Cats. Met hun 'Be My Day' kwamen zij op 20 april op één terecht in de Nederlandse Top 40. Zes weken lang zou het nummer aan de leiding blijven staan. 

1962

Cliff Richard scoort zijn eerste nummer 1 in Nederland en dat met 'The Young Ones', een nummer dat 6 weken lang op 1 zou blijven staan. 

1955

In Nederland gaat de legendarische tv-reeks Swiebertje met Joop Doderer in première.