.
News Image

Freddie Mercury zou vandaag 75 worden

Hij is er helaas al 30 jaar niet meer.

Vandaag 75 jaar geleden werd Freddie Mercury geboren, hij had vandaag dus een verjaardag kunnen vieren. Helaas overleed de zanger van Queen bijna 30 jaar geleden.

Freddie Mercury moet één van de meest flamboyante artiesten van de jaren 70 en 80 geweest zijn. Saai was het nooit met hem in de buurt, al veranderde één en ander wel toen hij te horen kreeg dat hij aids had. Dat hield hij lange tijd geheim, pas de dag voor zijn overlijden maakte hij het nieuws bekend. Op dat ogenblik wist iedereen dat al jaren, maar erover praten deed hij nooit.

Freddie Mercury was één van de meest veelzijdige mensen. Je kon hem in alle gedaanten aan het werk zien, zelfs als ballerina. Tussen al zijn fratsen maakte hij goede muziek. Solo en met Queen. En vaak ook met wereldsterren zoals David Bowie en Michael Jackson. Vandaag schittert de ster van Freddie Mercury nog een tikkeltje harder. Had hij deze verjaardag maar kunnen vieren met bijvoorbeeld een nieuwe plaat. Hoe zou die klinken? We zullen het nooit weten.

Zij zijn vandaag jarig
Vandaag in het verleden

Bio van Freddie Mercury en Queen

Meer Over:

Freddie Mercury Queen