.
News Image

The Eagles stoten na drie jaar Queen van de troon in de Top 2000 van Joe

Queen niet op 1.


Er is een nieuwe nummer 1 in de Top 2000 van Joe. Hotel California van The Eagles stond vorig jaar nog op de vierde plaats en wist zich dit jaar te ontpoppen tot de absolute favoriet van de Joe-luisteraars. Het is de eerste keer dat The Eagles op nummer 1 staan en stoten daarmee Queen van de troon, die met Bohemian Rhapsody drie jaar op rij bovenaan stonden in de Top 2000. Queen staat dit jaar op de tweede plaats en Dancing Queen van ABBA zakt naar nummer 3.
Enkele weetjes over de Top 2000:


• Over de 12 edities heen heeft Queen met Bohemian Rhapsody 9 keer op 1 gestaan. Bryan Adams met Summer Of '69 en ABBA met Dancing Queen allebei één keer. Hotel California van The Eagles kan nu aan dat lijstje worden toegevoegd.


• De Top 2000 verwelkomde dit jaar 44 nieuwkomers in de lijst. De hoogste nieuwe is Kom Wat Dichterbij van Regi, O.T. en Jake Reese op nummer 38.


• Het meest recente nummer in de lijst is Jerusalema van Master KG. Het oudste is Blueberry Hill van Fats Domino uit 1956.


• De hoogst genoteerde Belg is Gorki met Mia op nummer 7.


• Queen sleept de trofee van meeste noteringen binnen. Al moeten ze die delen met ABBA. Beide groepen staan met 24 nummers in de Top 2000.
De top 10 van de Top 2000:


1. Eagles - Hotel California


2. Queen - Bohemian Rhapsody


3. ABBA - Dancing Queen


4. Bryan Adams - Summer Of '69


5. Deep Purple - Child In Time


6. Barry White - You're The First, The Last, My Everything


7. Gorki - Mia


8. Prince - Purple Rain


9. Metallica - Nothing Else Matters


10. AC/DC - Thunderstruck

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Eagles

Meer Over:

Eagles