.
News Image

ABBA stoot Michael Jackson van de troon

Abba op 1 in Top 80 van de 80's van Radio 2​.


De afgelopen week zond Radio 2 de klassiekers uit de jaren '80 uit en vandaag sloten ze die week af met de Top 80. Vanaf 12 uur 's middags gingen Caren Meynen en Peter Verhulst op zoek naar het beste nummer uit de jaren '80. De Radio 2-luisteraars hebben massaal gestemd op hun favorieten en kozen heel toepasselijk voor The winner takes it all van ABBA als winnaar van de Top 80. Daarmee stoot de Zweedse groep Billie Jean van Michael Jackson van de troon, dat vorig jaar op de eerste plek stond. Summer of '69 van Bryan Adams en Purple Rain van Prince vervolledigen de top 3 van de jaren '80.



Populair in de Top 80 dit jaar is de groep Dire straits: zij stonden maar liefst 4 keer in de top, met Brothers in arms, Walk of life, Money for nothing en Private investigations. Ook Bryan Adams (met Summer of '69, Heaven, Run to you) en Michael Jackson (met Beat it, Billie Jean, Thriller) waren populair: zij staan telkens met 3 nummers in de lijst. Net als David Bowie (Let's dance, Ashes to ashes) en Queen (Another one bites the dust, I want to break free), die ook met de samenwerking Under pressure goed scoorden.



Dichter bij huis is ook Will Tura populair in de lijst met Ik mis je zo, Mooi 't leven is mooi en Hopeloos. Andere Vlaamse artiesten die goed scoorden, waren Bart Kaëll en Willy Sommers (elk 2 keer in de top). In totaal stonden er dit jaar 17 Vlaamse producties en 11 Nederlandstalige nummers in de Top 80. Het jaar '84 bleek het populairst: er stonden maar liefst 12 nummers uit dit jaar in de lijst.



Dit is de top 10 van dit jaar:

1 16 ABBA The winner takes it all

2 3 Bryan Adams Summer of '69

3 24 Prince Purple rain

4 2 Queen I want to break free

5 8 Bruce Springsteen The river

6 31 U2 With or without you

7 6 Will Tura Ik mis je zo

8 12 Soulsister The way to your heart

9 36 Michael Jackson Thriller

10 4 Tina Turner The best

Bio van Abba

Meer Over:

Abba