.
Dany Verstraeten
maandag 7 november 2022

Dany Verstraeten: “Ik kon alleen maar ontgoocheld raken”

Dat wou hij niet

Velen onder ons zullen het wel herkennen wat het is om een idool te hebben. Je koestert een enorme bewondering voor iemand en wil niks missen uit zijn of haar carrière. Ook nieuwsanker Dany Verstraeten is het fenomeen niet onbekend.

“Ik ben op muzikaal vlak wel fan van Van Morrisson, Bruce Springsteen en Jackson Browne. The Beatles waren dat ook. Zij hingen aan de muur op mijn studentenkot vroeger. Maar het bleven mensen. Ik heb ze nooit verafgood”, begint Dany in Primo.

Toen Dany op de radio begon, heeft hij popjournalisitiek gedaan en daardoor kreeg hij heel wat mooie kansen. Zo kon hij zijn helden interviewen.

“Op een dag kwam Van Morrison naar Jazz Bilzen, maar dat was ons op voorhand meegedeeld dat hij geen interviews gaf. Ik was opgelucht, want hij had reputatie geen aangename man te zijn. Maar omdat hij mijn grootste muzikale idool was, wou ik hem ook niet ontmoeten. Ik kon alleen maar ontgoocheld raken.”

Maar dat liep allemaal toch een beetje anders dan verwacht. “Ik stond op een gegeven moment op de festivalweide en wie stond er twee meter verderop? Van Morrison. Hij was ook een kijkje komen nemen en dat vond ik toch echt een gelukzalig moment.”