.
Carry Goossens
vrijdag 20 januari 2023

Carry Goossens durfde niet meer bewegen

Zodanig onder de indruk dat hij verstijfde

Volgens Carry Goossens heeft elke mens zijn goden of idolen nodig. Voor hem zijn dit The Beatles en Mozart. “Dat zijn mensen die uitzonderlijke zaken hebben verwezenlijkt. Zodanig zelfs dat ze bijna de goddelijke status bereiken. Maar ik kan ook opkijken naar ‘gewone’ mensen met uitzonderlijke gaven”, zo vertelt Carry Goossens aan Primo.

Zijn leraars en docenten waren zijn eerste goden omdat hij geloofde dat ze hem verder konden helpen in zijn ontwikkeling.

Zelf vindt hij het echter heel raar als mensen hem beschouwen als hun idool of plots blokkeren omdat hij naast hen staat. Toch heeft hij het zelf ook ooit meegemaakt.

“Ik was genomineerd voor een Gouden Oog en plots stond ik daar in de coulissen naast Tina Turner. Wel, ik zweer het je, ik durfde met moeite nog bewegen. Ik was zodanig onder de indruk van haar dat ik verstijfde”, bekent Carry Goossens aan Primo.

Met sportmensen heeft hij dat blijkbaar ook. Nafi Thiam en Nina Derwael bijvoorbeeld, zijn mensen die hij enorm bewondert. “Dat zijn mensen die echt gezegend zijn, harde werkers ook, en daar heb ik heel veel respect voor”, aldus Carry.