.
News Image

Steffie zingt pestverleden van zich af in Studio Stan

Een aangrijpende Studio Stan.
Op dinsdag 17 september wordt het stil in de studio van Stan Van Samang wanneer de 21-jarige Steffie uit Deerlijk haar verhaal doet. Zij moest 10 jaar lang afrekenen met zware pesterijen op school en wil daar nu een streep onder trekken door een eigen versie in te zingen van het liedje Human van Christina Perri. De tekst van dat nummer leunt erg dicht aan bij het verhaal van Steffie. Producer Jeroen Swinnen, zelf gepest als kind, kan zich als geen ander inleven en gaat voor een speciale aanpak.

“Op de speelplaats zat ik altijd alleen en in de klas wilde niemand naast mij zitten”, getuigt Steffie in Studio Stan. “Er werd eten in mijn gezicht gegooid en ik werd gecyberpest. Het liedje Human vertelt dat je op een bepaald moment gewoon breekt vanbinnen. Dat is ook bij mij gebeurd. De pesterijen hebben mij enorm veranderd. Ik vraag me vaak af wie ik zou geweest zijn als dit allemaal niet was gebeurd. Ik ben het nog niet 100% te boven, maar wil de pesters laten zien dat ze mij niet klein gekregen hebben. Voor mij is dit nu de eerste stap om mijn verhaal te doen.”

Ook de familie Hannes uit Olen zakt naar Studio Stan af, om hun dramatische vakantie op een mooie manier af te sluiten. De aanhoudende regen verplichtte hen namelijk om 10 dagen lang in de bar van hun hotel in Tunesië te luisteren naar de enige cd die daar opstond: The Greatest Hits van Boney M. “Die begon elke dag opnieuw”, klinkt het. “We werden er knettergek van.” Het gezin komt een eigen versie van Hooray Hooray, It’s A Holi-Holiday opnemen om zo hopelijk toch nog een positieve herinnering aan hun vakantie over te houden.

Sven uit Schoten was vroeger de frontman van een punkcoverband. Zijn hanenkam ruilde hij intussen voor een bakkersmuts. Samen met zijn dochter Jasmina en producer Jean Blaute wil Sven graag nog één keer teruggaan naar zijn wilde verleden. Dat doet hij met een stevige versie van David Bowie’s Rebel Rebel.

Studio Stan, dinsdag om 20.35 op VTM.

Bio van Stan Van Samang, Jeroen Swinnen, Boney M, Jean Blaute en David Bowie