.
News Image

Wordt KRC Genk kampioen in Spitsbroers?

Een speciale aflevering van Spitsbroers.
Spitsbroers blijft goed scoren. Naar de eerste vier afleveringen keken de voorbije weken gemiddeld 726.721 mensen (live+7), goed voor een marktaandeel van 39% (VVA 18-54).

CAMEO VAN FRANK DE BLEECKERE OP BESLISSENDE MATCH TEGEN ANDERLECHT
Maandag weten voetbalfans al wie in de eerste voetbalklasse kampioen speelt. Want Racing Genk is in de fictiereeks on a roll. Ze hebben de ene match na de andere gewonnen, met Dennis (Oscar Willems) als kapitein en enfant terrible Andy Fonck (Manuel Broekman) als doelpuntenmachine. Als ze winnen van Anderlecht, zijn ze kampioen. Wordt het een groot feest of loopt het opnieuw mis? De beslissende match in de aflevering wordt afgetrapt door de bekende scheidsrechter Frank De Bleeckere.

Alan (Joren Seldeslachts) wordt verlost van zijn enkelband. Hij wil dat met slechts één iemand vieren, maar Nina (Lynn Van Royen) blijft hem negeren. Bovendien zet gangster Manu (Steve Geerts) hem steeds meer onder druk om weer in zaken verzeild te geraken waar hij mijlenver van weg wil blijven. Vlak voor KRC aan de beslissende match begint, verzoent Alan zich met zijn broer Dennis. Meer nog, door Alans inspirerende woorden wint Dennis aan zelfvertrouwen en slaagt hij erin de match te domineren.

OPGEDRAGEN AAN ALLE KANKERPATIËNTEN
Een bijzondere boodschap opent de aflevering van maandag: opgedragen aan alle mensen die vechten tegen kanker en daaronder HOPE. En achter die pancarte zit een heel verhaal.

Een van de verhaallijnen in de aflevering is het bezoek van een jong kankerpatiëntje dat via een Make-a-Wish-achtige organisatie een dag bij zijn favoriete voetbalploeg KRC Genk mag doorbrengen, maar ter plaatse onwel wordt door nawerkingen van chemo. Later in het ziekenhuis krijgt hij nog eens bezoek van zijn idool Dennis.

DE ECHTE RUPERT SUPLY
Het jongentje heet in de aflevering Rupert Suply, en die naam is niet zomaar gekozen. De echte Rupert Suply was een volwassen kankerpatiënt van 30 uit Antwerpen die zich jarenlang inzette om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, via de stichting HOPE.

Vorig jaar in juni is Rupert overleden. Hij was net zes maanden ervoor vader geworden. Op zijn uitvaart zijn honderden mensen afscheid komen nemen. Natalia zong tijdens het afscheid. Schrijver Kristof Hoefkens was zo onder indruk van Rupert dat hij deze aflevering van Spitsbroers opdroeg aan kankerpatiënten en het jongentje in het verhaal ook Rupert Suply noemde.

Spitsbroers, maandag 9 oktober om 21.45 op VTM.