.
De Bende van Jan de Lichte
vrijdag 8 oktober 2021

VTM pakt uit met topfictie van eigen bodem op zondagavond

'De Bende van Jan De Lichte', eindelijk op het kleine scherm.

In deze prestigieuze reeks vertolkt Matteo Simoni het hoofdpersonage van Jan de Lichte, een sympathieke boef die strijdt voor rechtvaardigheid en vrijheid. Tincke, gespeeld door Stef Aerts, is zijn kompaan en de leider van de roversbende waar Jan in terecht komt. De overige topcast bestaat onder meer uit Tom Van Dyck, Anemone Valcke, Iwein Segers, Charlotte Timmers, Rik Verheye, Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans en Jeroen Perceval.


Losjes geïnspireerd op de gelijknamige historische roman van Louis Paul Boon, is De Bende van Jan de Lichte een tiendelige dramareeks die zich afspeelt in het Vlaanderen van de 18de eeuw. Het arme volk wordt onderdrukt door de zoveelste bezetter. De struikrover Jan de Lichte en zijn kompaan Tincke vormen een roversbende, die al plunderend een bloedig spoor door Vlaanderen trekt. Ze overvallen postkoetsen en kastelen en verdelen hun buit onder de armen. Zo groeit Jan de Lichte tegen wil en dank uit tot een volksheld. De Vlaamse Robin Hood.


De regie van De Bende van Jan de Lichte was in handen van Maarten Moerkerke (De 13 Geboden) en Robin Pront (D'Ardennen).

De Bende van Jan De Lichte, vanaf zondag 17 oktober om 21.00 op VTM.

Download onze app voor Android of iOS