.
News Image

Matteo Simoni: “Ik heb zijn oeuvre ook bekeken”

Het is eens iets anders

Wie houdt van een goede Vlaamse film kan zich één dezer dagen best naar de bioscoop begeven. Daar speelt ‘Zillion’, een film rond het leven van één van de bekendste discotheken van Vlaanderen. In de hoofdrol zien we onder andere Matteo Simoni als Dennis Black Magic.

Dennis Black Magic is in Vlaanderen bekende als de grote pornokoning. Maar als de we Streamz-documentaire over hem mogen geloven, dan is er nog altijd een groot verschil tussen Dennis Black Magic en Dennis Burkas.

Dat kan ook Matteo Simoni bevestigen in Humo. “Het was niet altijd gemakkelijk om in mijn vertolking het juiste evenwicht te vinden. Het mocht geen totale karikatuur worden, want qua looks is Dennis al karikaturaal genoeg.”

Om zijn rol goed te kunnen spelen heeft Matteo goed naar de man gekeken en naar zijn doen en laten. Maar ook het oeuvre van de man werd goed bestudeerd door de acteur.

“Dennis heeft me twee dvd’s opgestuurd. De eerste was een dure productie die precies ‘De bende van Jan de Lichte’ was en de tweede was een limited edition van een seksfilm die hij destijds had gemaakt in de Zillion. Iets wat ik ook heb moeten naspelen voor de film over de Zillion.”