.
De Bende van Jan de Lichte
vrijdag 26 november 2021

Maxime De Winne is fan van ‘De Bende Van Jan De Lichte’: “Al snap ik wel waarom mensen afhaken”

Hij bekeek de reeks in één ruk op Streamz

De eerste aflevering van ‘De Bende Van jan De Lichte’ haalde een goede 315.000 kijkers. Ondertussen na enkele afleveringen blijven er maar 222.000 kijkers meer over. Heel erg weinig voor een reeks die als veelbelovend werd aangekondigd.

Hoe komt dat nu toch? Volgens VTM is daar een heel logische verklaring voor. “‘De Bende van Jan de Lichte’ was eind vorig jaar inderdaad de trekker van de toen nieuwe streamingdienst Streamz. En het was er de meest bekeken serie. Dat verklaart wellicht voor een deel de nu lagere kijkcijfers. ‘Plus: reeksen als deze nodigen uit om te bingewatchen”, zegt Maarten Janssen in Tv Familie. “Veel mensen nemen de afleveringen op om de serie in één ruk uit te kijken. Die kijkers zijn fan, maar duiken niet op in de cijfers.”

'Familie'-acteur Maxime De Winne is in ieder geval grote fan van de reeks, maar snapt de negatieve commentaren wel: “Ik heb de reeks gevolgd op Streamz en ik was onder de indruk. Je ziet dat er enorm veel geld tegenaan is gegooid. Tja, historische fictie is altijd duur. Ik had soms zelfs een ‘Game of Thrones’-gevoel. En de acteerprestaties zijn top. Al moet ik wel toegeven dat de reeks traag op gang komt en dat ik begrijp dat mensen daarom afhaken.”