.
De Bende van Jan de Lichte
donderdag 25 november 2021

‘De Bende Van Jan De Lichte’ op VTM dreigt uit te draaien op een flop

De kijkcijfers liggen bijzonder laag

Het programma werd lange tijd goed bewaard in de archieven van VTM, en het zag er eventjes naar uit dat we het programma ook nooit te zien zouden krijgen. Toch besloot VTM om ‘De Bende Van Jan De Lichte’ toch uit te zenden, beginnende op Streamz. Enkele weken later werd het programma ook uitgezonden op VTM zelf, op zondagavond.

Het programma werd als een veelbelovende reeks aangekondigd, maar de kijkcijfers liegen er niet om, er zijn maar weinig mensen geïnteresseerd in het kostuumdrama. De kranten en recensenten hebben weinig positieve woorden over voor het programma, maar bij VTM zijn ze tevreden.

“Ons publiek blijft graag en veel naar topfictie van eigen bodem kijken, maar niet noodzakelijk lineair”, klinkt het bij Maarten Janssen in Tv Familie. “De Bende van Jan de Lichte’ en ‘Red Light’ waren al op Streamz te zien en ook via VTM GO vinden mensen hun weg. Zo zit ‘De Bende van Jan de Lichte’ aan een voorlopig gemiddelde van ruim 450.000 kijkers per aflevering (live + 7 dagen uitgesteld + VTM GO). En daar moeten de Streamz-kijkers nog bijgeteld worden.’