.
Mark Verstraete
zaterdag 19 november 2022

Mark Verstraete: “Dat is toch een grote misvatting”

Hij is terug te zien in ‘De Kotmadam’

Eindelijk kunnen we kijken naar de nieuwe afleveringen van ‘De Kotmadam’. We hebben er heel lang op moeten wachten, maar Jeanne, Jef en haar kotstudenten zijn eindelijk terug.

In tegenstelling tot wat ze bij ‘FC De Kampioenen’ al hebben voorgehad, zijn er bij ‘De Kotmadam’ nog geen afleveringen geschrapt of gecensureerd. Al hoopt Mark Verstraete, die Jef speelt, dat dat ook nooit zal gebeuren.

“Belangrijk is dat mensen snappen dat situaties in comedy ironisch bedoeld zijn, omwille van het spiegeleffect: om de kleine kantjes van mensen, soms ook van kijkers, te tonen en ermee te lachen. Kijk maar naar ‘Nonkels’, een comedyserie op Play4 die ik best kan smaken. Mocht dat een VRT-serie zijn geweest, dan zouden ze daar misschien ook in geschrapt hebben.”

We kennen Mark Verstraete vooral als Jef uit ‘De Kotmadam’, maar enkele jaren geleden speelde hij ook al mee in ‘De bende van Jan De Lichte’, een serie die vorig jaar pas is uitgezonden. Daarin speelde hij de bendeleider.

“Met die rol was ik heel gelukkig. Er zat vlees aan. Maar het is een misvatting dat een comedy-acteur geen dramatische rol kan spelen. Andersom is het veel moeilijker. En ik blijf ook een theatermens in hart en ziel.”