.
Jeroen Perceval
zondag 9 juni 2024

Bekend Vlaanderen smeekt: "Denk na"

De schrik zit er duidelijk in

Zondag 9 juni, we worden vandaag massaal in het kieshokje verwacht. Maar wat gaan we doen? Kiezen is altijd verliezen. Na Vivaldi zijn heel wat mensen het beleid meer dan beu en dus zullen er mogelijk nog meer mensen een proteststem uitbrengen. De één doet dat in het voordeel van PVDA, een ander zal dan weer voor Vlaams Belang of een andere partij kiezen.

Bekend Vlaanderen vreest voor een nieuwe zwarte zondag. Het ziet er al een tijdje naar uit dat Vlaams Belang vandaag heel veel stemmen zal krijgen. Acteur Jeroen Perceval heeft op Instagram een bericht geplaatst dat door bekend Vlaanderen massaal gedeeld werd en waarin hij iedereen oproept om goed na te denken.

"Ik weet dat er onder jullie wel enkelen zullen zijn die van plan zijn op Vlaams Belang te stemmen. Ik heb over u als mens en uw keuzes geen oordeel en vind dat naar alle mensen moet geluisterd worden. Dat elk mens evenveel waarde heeft. Iedereen heeft evenveel recht op een stem of bestaan. Maar weet waarop je zondag stemt", zo start Perceval zijn bericht.

"Weet at als je op die partij stem, je tegen mensen als mij stemt, tegen uw favoriete tv gezichten of muzikanten, tegen de cultuursector, tegen alle cultuurdingen die je op tv ziet zoals tv-reeksen of films, tegen één van je leuke homo- of lesbische vrienden, tegen die toffe transcollega, tegen je vriendin of collega die een carrière wil en pas kinderen na haar dertigste, tegen je Vlaams-Marokkaanse of Vlaams-Congolese vriend of collega op het werk die kei hard z'n best doet en die je wel tof vindt, tegen het tegen gaan van de klimaatopwarming en dus de toekomst van je kinderen, tegen veel vrijheden die we verworven hebben de afgelopen decennia en voor een terugkeer naar dz jaren 50", gaat Perceval verder.

"Als je dat allemaal niet kan schelen, zeker doen dan, maar als één van bovenstaande u wel na aan het menselijke hart ligt, denk dan aub twee keer na voor je een stem geeft aan een partij die met simplistische en asociale oplossingen komt aandraven voor complexe en genuanceerde problemen. Dank om dit even in acht te nemen", besluit Jeroen Perceval.

Bio van Jeroen Perceval

Meer Over:

Jeroen Perceval