.
Anemone Valcke
zondag 7 november 2021

Anemone Valcke over boksen: “Ik durfde me niet volledig te geven”

Ze kreeg de smaak te pakken tijdens Corona

Het afgelopen anderhalf jaar lijkt het wel alsof iedereen plots fanatiek aan het sporten is gegaan. Dat corona daar overduidelijk voor iets tussen zit, daar bestaat geen twijfel over. Ook actrice Anemone Valcke vond haar toevlucht in de sport tijdens de moeilijke afgelopen maanden. Zij startte met boksen.

“In maart heb ik een personal coach aangenomen, een kinesist, omdat ik soms last heb van mijn gewrichten. Hij raadde me een contactsport aan om mijn lichaam te verstevigen en zo ben ik bij thaiboksen belandt. In het begin durfde ik me niet volledig te geven en schoot ik in de lach, maar na drie lessen kwam ik los. Ik voel dat er kwaadheid in mij zit”, lacht Anemone.

Geheel toevallig of niet speelt Anemone ook mee in de nieuwe Vlaamse film ‘Cool Abdoul’. Een film die gaat over het bewogen leven van de Gentse ex-bokser Ismaïl Abdoul. In de film gaat het niet alleen over boksen, maar ook over drugsgebruik. “Als puber heb ik wiet gesmoord, maar verder ben ik nooit gegaan. Coke, dat durf ik niet. Ik ben echt heel bang dat ik daarin vast zou blijven zitten”, aldus Anemone in Story.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Anemone Valcke

Meer Over:

Anemone Valcke