.
Anemone Valcke
woensdag 3 november 2021

Anemone Valcke: “Hij werd in de gevangenis gegooid”

Ze was nog te jong om uit te gaan

In de bioscoop kunnen we sinds kort gaan kijken naar de Vlaamse film ‘Cool Abdoul’, een film over het bewogen leven van de Gentse ex-bokser: Ismaïl Abdoul. Één van de hoofdrollen in de film is weggelegd voor actrice Anemone Valcke.

Voor de Gentse actrice werd de film wel heel bijzonder. De film wed opgenomen in Gent en bracht de actrice naar allerlei plaatsen die ze al kende, maar nu op een andere manier heeft leren kennen. “De film is een pareltje geworden. Over een ex-bokser die op het slechte pad belandt maar door zelfreflectie en discipline toch op het goede pad terechtkomt. De boodschap is: je hebt altijd keuzes. Als je genoeg gelooft in jezelf, kun je keuzes maken waar je zelf blij van wordt”, licht ze de film toe in Story.

Hoewel Ismaïl en Anemone beiden uit Gent komen kent ze Ismaïl niet persoonlijk. “Ik was te jong om in de jaren negentig het Gentse nachtleven in te duiken. Al heb ik Ismaïl af en toe gezien als buitenwipper in discotheek Boccaccio. Ik herinner me ook legendarische beruchte verhalen over dat hij in de gevangenis was gegooid.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Anemone Valcke

Meer Over:

Anemone Valcke