.
Steven De Lelie
vrijdag 30 april 2021

Radio Minerva maakt uitzonderlijke uitzending met 40-tal BV's

Meer dan 40 BV’s tijdens de 4-uur durende verzoekplatentrein.

Eind november startte Radio Minerva met het verzoekplatenprogramma ‘Wens het met een plaatje’ in samenwerking met Zorgbedrijf Antwerpen. Het oorspronkelijke idee kwam van Kathleen Das, communicatiemedewerkster van ZBA. Het idee was om de senioren die alleen thuis zaten of in een wzc of serviceflat in lockdown verbleven een hart onder de riem te steken. Radio als communicatiemiddel tussen 2 werelden. Een gouden zet bleek later.

Begin januari werd het team van presentatoren (Danny Van Tichelen, Lou van Put, Frank Boekhoff) versterkt met Steven De Lelie (acteur uit Lili en Marleen, Familie, …), naar eigen zeggen volbloed Sint-Annees. Gedurende de eerste week van januari werden er ook verzoekjes ingebeld door enkele BV’s. Als klap op de vuurpijl belden zelfs Premier De Croo en Burgemeester Bart De Wever om iedereen het beste te wensen.
De telefoontjes werden gesmaakt en o.a. Leen Dendievel, Slons, Udo, Mitta Van der Maat en Camilia Blereau maakten hun opwachting live in de studio.

Wat startte met BC’s als co-presentator 3 keer per week, eindigde in met elke dag een co-presentator. 72 BV’s kwamen zo tot op Radio Minerva en stelden zich vaak zelf kandidaat.
Gert Verhulst, Lynn Wesenbeek, Sabine Hagedoren, Karen Damen, Bart Peeters, Discobar a moeder, Margriet Hermans, Guido Belcanto …. Allemaal kwamen ze 2 uur mee presenteren. Het leverde soms hilarische, ontroerende, maar vooral fijne radio op.

Verzoekjes kwamen ook niet enkel uit het Antwerpse. Vanuit heel Vlaanderen, maar zelfs vanuit de USA, Australië, Egypte, Portugal, Nederland, Spanje, Duitsland en nog van vele andere plaatsen stroomden de verzoekjes binnen. Toppers waren o.a. ‘You’ll never walk alone’, de Strangers en ‘Unchained Melody’


De langverwachte heropening van de maatschappij zorgt er ook voor dat het programma tot zijn einde komt of eventjes in de ijskast verdwijnt. Als afsluiter presenteren Danny Van Tichelen, Lou Van Put, Wilfried en Steven De Lelie een marathonuitzending op vrijdag 30 april tussen 10u00 en 14u00. Luisteraars mogen zoals altijd reageren, maar de verzoekplaatjes komen dit keer van alle co-presentatoren en BV’s . Meer dan 40 bekende Vlamingen passeren vrijdag tijdens de uitzending de revue ( Lynn Wesenbeek, Marie Verhulst, Bart Peeters, Axel Daeseleire, Luc Caals, Simonne Peeters, Leen Dendievel, Udo, Anne Somers, Micha Marah, Marc Fransen, … )