.
Joost Klein
zaterdag 11 mei 2024

Nederland gediskwalificeerd op Eurovisie Songfestival

Buitenproportionele straf.

De kogel is door de kerk: Nederland mist dit jaar de finale van het Eurovisie Songfestival. De EBU heeft zaterdagochtend beslist om Joost Klein te diskwalificeren en dat zo'n 24 uur nadat bekend werd dat er na de tweede halve finale een incident is gebeurd. Wat er zich precies afspeelde is niet duidelijk, er zou een medewerkster van het festival bedreigd zou zijn.

De politie heeft ondertussen het onderzoek afgerond, de zaak werd nu naar het parket gestuurd. De EBU is van mening dat Nederland laten optreden ongepast zou zijn. En dus valt Nederland zaterdagavond uit de boot.

Joost Klein staat erom bekend 'speciaal' te zijn, maar niet meer dan dat. Joost Klein werd bekend als YouTuber, in 2017 begon hij muziek te maken. Zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival moest een hoogtepunt worden, maar dat is het dus niet.

Niet alleen Nederland betreurt de beslissing van de EBU, ook andere landen lopen niet warm voor het feit dat een land tijdens een festival uitgesloten werd.
Cornald Maas, al jaren commentator voor Nederland op het Eurovisie Songfestival, kon zijn teleurstelling ook niet wegsteken. "Joost Klein gediskwalificeerd. Disproportionele en schandelijke beslissing EBU", tweette Maas.

Bio van Joost Klein

Meer Over:

Joost Klein