.
Jelle De Beule, Jacques Vermeire
dinsdag 30 april 2024

Jacques Vermeire: “Het is van levensbelang dat het programma blijft”

Hij spreekt een nieuwe doelgroep aan

Als je iets wil weten over antiek, kunst of andere exclusieve items, dan moet je bij Jacques Vermeire zijn. Sinds 1995 gaat hij heel vaak naar veilingen en rommelmarkten en probeert hij zo zelf zijn kennis bij te schaven.

“Dat is een passie. Als Axel Daeseleire in 'Eenmaal, Andermaal' soms kwaad wordt... Die emoties zijn echt, bij mij ook. En blijkbaar vinden veel kijkers het ook leuk. Ik heb nu eens een programma dat goed scoort, ook in de doelgroep 18-54. Voor mij is het dus van levensbelang dat dat een populair programma blijft”, glimlacht hij in Dag Allemaal.

Onlangs trok hij er ook op uit met Willy Sommers. Hij vindt het gek hoe mensen zoveel geld kunnen betalen voor een item. Maar mocht het een partituur of gitaar van John Lennon of The Beatles zijn, dan zou hij ook wel twijfelen.

“Onlangs was ik met Cindy en mijn twee dochters in een Hardrock Café in Londen en ik zag daar een gesigneerde gitaar van Robbie Williams hangen, ik ben enorme fan van hem. 'Potverdikke, die zou ik echt wel willen, die zou mooi passen in mijn bureau', dacht ik. Maar ik heb nooit de stap gezet om die écht te kopen.”