.
News Image

Nieuwe speler zorgt voor wrevel in Spitsbroers

Is Andy Fonck een wandelende tijdbom?
Een trainerswissel bij Spitsbroers is niet echt nodig, want de reeks blijft goed scoren. Gemiddeld halen de afleveringen 754.963 kijkers (live +7) en 41,1% marktaandeel (VVA 18-54). Daarbovenop groeit de reeks ook online: aflevering 1 is na 3 weken 142.000 keer online bekeken via vtm.be of de VTM-app. Aflevering 2 haalt tot nu toe 127.000 views.

In aflevering 4 blijft het Nederlandse enfant terrible Andy Fonck (Manuel Broekman) voor problemen zorgen. Zijn teamgenoten van KRC Genk zien hem echt als een rotte appel en Andy doet geen enkele moeite om te integreren. Integendeel, hij pest de andere spelers en trapt Faroek (Maarten Goffin) tijdens de fitness gewoon van de loopband. En een consultatie van sportpsychologe Alix (Eva Binon) wordt echt hilarisch als zij hem vraagt zijn levensverhaal te vertellen. Andy begint een bijzonder tragisch verhaal te vertellen dat bijzonder veel lijkt op de synopsis van de F.C. De Kampioenen film. Maar Alix laat zich niet voor de gek houden.

Alle problemen met Andy geven Dennis (Oscar Willems) nog meer kopzorgen. Hij mist nog steeds vertrouwen als kapitein en presteert slecht op het veld. Op de koop toe wordt hij gechanteerd door een journalist, met een filmpje van z’n vrijpartij met Shari (Ella Leyers). Die eist een interview over z’n criminele broer Alan (Joren Seldeslachts), maar pakt dan uit met de kop ‘Ik schaam mij voor mijn broer’. Daardoor verliest Alan een potentiële betere job.

Alan zit in zak en as: hij heeft geen werk en is gedumpt door Nina (Lynn Van Royen). Hij wil z’n leven terug op de rails zetten en gaat als vuilnisman werken waar hij heel de dag moet luisteren naar de verhalen van een oudere collega (gastrol van Ludo Hoogmartens).
Dennis is gefrustreerd en het komt tot een vechtpartij met Andy Fonck en de ploeg. De beelden gaan de wereld rond, de crisis is totaal.

Spitsbroers, maandag 25 september om 21.40 op VTM.