.
News Image

Nieuwe cd: Wim De Craene integraal

De volledige albumcollectie van Wim De Craene nu op cd.


Deze unieke box bundelt alle officiële albums van Wim De Craene, zanger, tekstschrijver en componist, vaak ingedeeld onder kleinkunst, ofschoon hij ook met popmuziek en andere stijlen experimenteerde. Zijn bekendste liedjes zijn waarschijnlijk Tim, Rozane, Breek uit jezelf en Mensen van 18, een duet met Della Bosiers.



Wim De Craene met zijn subtiele en ironische teksten geldt nog altijd als een van de vernieuwers van het Vlaamse luisterlied. Tal van gevestigde artiesten en nieuwkomers vernoemen hem als hun voorbeeld voor wat ze doen of willen doen. Bij leven voelde Wim zich onbegrepen en miskend maar die erkenning is er na zijn dood te laat in veelvoud gevolgd. Tot vandaag zijn er dagelijks nog altijd één tot meerdere nummers terug te vinden op de speellijst van de Vlaamse radiozenders.



Liedjes van Wim worden nog ieder jaar vermeld in ‘De 100 beste van …’ en ‘De 1.000 beste van …’, krijgen ereplaatsen in ‘Zo is er maar één’ en in de ‘Eregalerij’. Een 12-tal collega’s brachten een cover en zijn liedjes zijn ondertussen terug te vinden op een 80-tal verzamelalbums. Dimitri Van Toren, Hans De Booij, Marijn Devalck en Della Bosiers verwerkten hun herinnering aan Wim De Craene in een eigen liedje.


Bio van Wim De Craene

Meer Over:

Wim De Craene

Bio van Della Bosiers, Dimitri van Toren, Hans de Booij en Marijn Devalck