.
Jean Blaute
zondag 20 november 2022

Jean Blaute: “Ze vroeg plots of ik niet wilde trouwen”

Het bleef niet duren

Wie Jean Blaute nog graag eens aan het werk wil zien, kan binnenkort terecht in het theater. Daar zal hij voorlezen uit zijn boek en die ook voorzien van de gepaste muziek. Zijn memoires kregen de titel ‘Met Vallen en Opstaan’.

“De titel ervan verwijst naar mijn grote liefde voor coureurs, die is op het ziekelijke af. Renners vallen, staan op en rijden verder terwijl een voetballer die in het gras bijt van zijn oren maakt tegen de ref. Maar de titel verwijst ook naar ‘Tim’ van Wim De Craene mijn eerste opvallende productie-arrangement”, legt Blaute uit in Dag Allemaal.

Toen Jean amper 23 was crashte hij volledig. Hij had rust nodig en Linda verscheen op zijn pad. Ze werd een goeie vriendin van Jean en ze gingen samen vaak op stap. Tot ze op een dag iets bijzonders vroeg.

“Er was op dat moment totaal geen sprake van vrijage. Maar toch vroeg ze: ‘Zouden wij niet trouwen’. Waarop ik heb geantwoord: “Awel ja ’t is goed’. Niet echt romantisch, hé. Maar mijn moeder was blij.”

De vader van Jean was iets minder blij, maar daar trokken de twee zich weinig van aan. “We zijn datzelfde jaar nog getrouwd en kregen onze prachtige dochter, Eva.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Jean Blaute en Wim De Craene