.
Artist Image

Bio Wim De Craene

Echte naam: Willem Marcel (Wim) De Craene
Geboortedatum: 30 juni 1950
Sterrenbeeld: Kreeft
Datum overlijden: 14 september 1990

Wim De Craene was een Belgische zanger, tekstschrijver en componist. Zijn muziek wordt ingedeeld bij Kleinkunst. Eind jaren zestig werd Wim De Craene ontdekt door Miel Cools.
Zijn meest succesvolle jaar was 1975, toen hij enkele grote hits scoorde als "Tim", "Rozane" en "Mensen van 18" dat hij in duet zong met Della Bosiers.
Daarna nam zijn populariteit steeds af. In 1978 gaf hij een prestigieus concert waar slechts 70 mensen op afkwamen. Ook het overschakelen naar andere muziekgenre leverde Wim De Craene geen grote succes op. De hit "Breek uit jezelf" betekende in 1987 weer even een opflakkering. De zanger schreef ook twee musicals in zijn carrière.
In september 1990 maakte Wim De Craene een einde aan zijn leven. Hij nam een overdosis antidepressiva. Een verbroken relatie zou de oorzaak hiervan zijn geweest.

Na zijn dood kreeg hij meer erkenning dan tijdens zijn leven. Een aantal nummers van hem worden vandaag de dag erkend als muziekklassiekers. In 2004 werd zijn nummer "Kristien" zelfs opgenomen in de Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers bij Radio 2.