.
Bart Herman
vrijdag 18 februari 2022

Bart Herman: “Hij nam me mee in zijn kielzog”

Hij kende Wim De Craene best welgoed.

Als veel belovend artiest een vriendschapsband kunnen uitbouwen met een bekende en succesvolle artiest, dat is een mooie springplank voor een verdere carrière. Bart Herman leerde als zestienjarige Wim De Craene kennen en leerde niet alleen alles van hem, maar bouwde ook een mooie vriendschap op.

Ondanks de zware reputatie van Wim op vlak van uitgaan, heeft Bart daar weinig van gemerkt. “Dat viel allemaal goed mee. Ik was amper 15 toen ik hem leerde kennen en ik dronk niet. Dus zwaar, als je het over nachtbrakerij hebt, was dat echt niet. Maar hij nam me wel mee in zijn kielzog natuurlijk. De eerste keren dat we elkaar tegenkwamen, had ik hem trouwens nog niet durven aanspreken. Het was Wim die mij voor de eerste keer aansprak”, blikt Bart terug in Primo.

En ondanks het grote leeftijdsverschil tussen de twee mannen, was er toch meteen een klik merkbaar. “Wim herkende zichzelf in mij. Dat vertelde hij me vaak. En ik snapte meteen wat hij bedoelde. Ik heb me altijd verwant gevoeld met extraverte mensen, terwijl veel mensen daar net op afknappen.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Bart Herman en Wim De Craene