.
Koen Van Impe
donderdag 11 augustus 2022

Koen Van Impe: “Ik vond hem een ouderwetse zak”

Maar dat is nu veranderd

2,5 jaar geleden werd Koen Van Impe voor de allereerste keer vader. Hij had het op die leeftijd al niet meer durven dromen, maar met de komst van zijn dochter is zijn leven nu compleet. Zijn band met zijn vader was niet fantastisch en hij wil het zelf alleen maar beter doen.

“Weet je, hoe ouder ik word, hoe meer ik m’n vader vergeef. Toen ik 16 was vond ik hem een ouderwetse zak. Hij kon soms plots verdwijnen, zomaar uit het niets. Maar nu herinner ik me toch hoe hij dan traag met z’n auto voorbij ons huis reed om mij te zien spelen in de tuin en me een cadeautje toe te steken”, blikt hij terug in Dag Allemaal.

De vader van Koen bleef ondanks alles toch erg zorgzaam voor zijn zoon en dat is exact wat Koen nu ook wil voor zijn dochter.

“Ik wil haar tegen alle leed beschermen. En ik geef haar veel impulsen. We bezoeken tentoonstellingen, luisteren naar Klara,….”

Maar hij kan zich niet van het gevoel ontdoen dat hij best een oude vader is. “Het gevoel bekruipt me nu soms: ‘Ik wil haar niet achterlaten’. Ik hoop dat ik haar dertig zie worden, maar ’t is wel een gegeven dat ik iets sneller afscheid van haar zal moeten nemen dan vele andere ouders. Dat wringt.”

Bio van Koen Van Impe

Meer Over:

Koen Van Impe