.
Artist Image

Bio Koen Van Impe

Echte naam: Koen Van Impe
Geboortedatum:
Sterrenbeeld:

Koen Van Impe is een acteur die iedereen wel ergens van kent. Naast ontelbare gastrollen, vertolkte hij onder andere inspecteur Ivo Verbruggen in Aspe, speelde hij het kieken in Kiekens, en gaf hij gestalte aan officier Vic Adams van de geheime politiecel P8 in Salamander. Ook in de nieuwe reeks, Salamander 2, neemt hij die rol terug op.

Met de theatergroep Compagnie Marius brengt Koen sinds 2002 in openlucht uiteenlopende stukken in binnen- en buitenland, en hij zong samen met Jonas Van Geel, Jan Van Looveren en Ann Van den Broeck in de musicals Spamalot en De producers.
Als kind al had Koen door dat hij met zijn humor de mensen kon entertainen. Dat gevoel voor humor overleefde zijn tienerjaren en bleek ook uit de prettig gestoorde verborgen cameragrappen die hij met kompanen Tom Waes en Jan Van Looveren uithaalde in Tragger hippy, en uit zijn geanimeerde audiobijdragen voor de luisterspelen van Het geluidshuis. Bij Steracteur sterartiest laat hij al zijn rollen achterwege en toont hij met veel plezier de echte Koen, vleugje humor inbegrepen.