.
News Image

JBC ontwerpt een Urbanus-collectie

Helaas alleen voor kinderen.

 


Kledingketen JBC pakt uit met een genderneutrale collectie voor kinderen ter gelegenheid van de nieuwe animatiefilm van de stripheld. Het zijn vrolijke T-shirts en sweaters geworden in de typische Urbanuskleuren voor kwajongens en stoere meisjes. De collectie zal vanaf eind februari beschikbaar zijn in de Vlaamse en tweetalige JBC-winkels en online.



JBC heeft een collectie voor jongens en meisjes uitgewerkt dat inspeelt op de animatiefilm Urbanus: De Vuilnisheld. Het ontwerpersteam mocht daarom een preview van de film zien en samenwerken met de makers van de film.

In de designs heeft JBC gewerkt met de meest iconische Urbanus-figuren. Zo zit er een donkerblauwe sweater in de collectie met het opschrift: Waar zit dat gat hier in deze trui?. Deze quote linkt aan een scène in de film waar er een gat in de grond is ontstaan.

Nabuko Donosor, de hondachtige hittentit krijgt dan weer aandacht op enkele designs waar hij zich verstopt op de meest onverwachte plaatsen zoals achter het streeppatroon, op de rug en in het borstzakje.

De collectie is genderneutraal waardoor alle stuks geschikt zijn voor zowel jongens als meisjes. JBC wil daarbij tegemoetkomen in een maatschappelijk tendens waarbij de grenzen steeds meer vervagen tussen wat typisch jongens- of meisjesachtig is.



De collectie is voor jongens en meisjes vanaf maat 116 tot 170 en zal te koop zijn vanaf eind februari in alle Vlaamse en tweetalige JBC-winkels en online op www.jbc.be/urbanus.