.
News Image

De jury is het oneens in een nieuwe 'Belgium's Got Talent'

Nieuw talent, en nieuwe audities.

De afgelopen drie weken werd Vlaanderen verbaasd door het talent dat ons land te bieden heeft. Maar liefst 970.108 kijkers (live +4) zetten het begin van de herfstvakantie in met de derde auditieaflevering van Belgium’s Got Talent. De talentenjacht palmde zo een marktaandeel in van 43,5% op VVA 18-54. Op vrijdagavond 1 november 2013 wordt de herfstvakantie op dezelfde, entertainende manier afgesloten als ze begonnen is: met een nieuwe, gevarieerde auditieaflevering van Belgium’s Got Talent.

De mannen van W8 A MINUTE mogen de show openen, en zij blijken geen onbekenden te zijn voor Koen Wauters. Beatboxer RoxorLoops en Steve Kashala stonden namelijk al met Clouseau op het podium in het Sportpaleis. Samen met Fatty K en de Poolse Kris Blady vormen ze in Belgium’s Got Talent een nieuwe groep die beatbox combineert met zang. Een samenwerking die resulteert in een aanstekelijke auditie.

De 67-jarige Joseph Bronckart uit Sint-Truiden, ook wel gekend als Seppe de jodelaar, is al jaren in de ban van Oostenrijk. De cultuur, de taal, het eten, het jodelen: zowat alles wat met Oostenrijk heeft te maken, intrigeert hem. Zal hij zijn enthousiasme ook kunnen overbrengen op de jury?

De percussieauditie van Otentico uit West Vlaanderen heeft dan weer een onverwacht gevolg. Na het jurycommentaar van Rob - die vindt dat blanken die Afrikaanse percussie spelen even onnatuurlijk zijn als een zwarte die jodelt - wordt zijn ongelijk meteen bewezen met een spontaan moment dat alleen bij Belgium’s Got Talent mogelijk is...

Liam en Paola, allebei 7 jaar jong, doen de jury smelten met hun Peruviaanse volksdans. Ze dansen vaak samen op kampioenschappen en Paola is speciaal voor de auditie overgekomen vanuit haar woonplaats Rome om met Liam deel te nemen aan Belgium’s Got Talent. Ligt de kwaliteit van hun act hoog genoeg om door te stoten naar de volgende ronde?

West-Vlamingen Bregt (38) en Kelly (31) treden als koppel op onder de naam Armand. Als ze erin slagen om Belgium’s Got Talent te winnen, dan wordt de prijzenpot gebruikt om in Las Vegas in het huwelijksbootje te stappen. Het duo probeert de jury alleszins te overtuigen met een illusie-act waarbij de hulp van Koen wordt ingeschakeld.

De 53-jarige Joris Goens is het als Belleman van de stad Veurne gewoon om in de belangstelling te staan. Tijdens zijn auditie in Belgium’s Got Talent komt hij echter voor een grote uitdaging te staan: een wereldrecord verbreken. Het record bestaat erin om in 3 minuten tijd 213 druiven die hem worden toegeworpen met de mond op te vangen. En zoals het een officiële recordpoging volgens de voorschriften van het Guiness Book of Records betaamt, wordt er ook gezorgd voor een professionele deurwaarder.

Maar hoe hartverwarmend, grappig of verrassend sommige acts ook mogen zijn, de jury is het onderling niet altijd eens over de prestaties. Tijdens de vierde auditieaflevering steekt onenigheid binnen het drietal al eens de kop op. Vooral Karen wordt soms moedeloos van het stemgedrag van Rob en Ray. Zo is ze het grondig oneens met haar mannelijke collega’s na de auditie van Ugo en Roosje. Deze twee 7-jarigen weten Karen en het publiek te ontroeren met hun ballet, maar Rob en Ray zijn niet onder de indruk. Even later stelt Karen zich dan weer vragen bij de enthousiaste reactie van de mannen op het gelegenheidskoor smART to SING. En ook de dames van Maison Mademoiselle uit Gent weten Rob en Ray wel te bekoren met hun sensuele dans. Maar wie van de juryleden trekt aan het langste eind? Wordt het een dikke ja voor de drie acts of blijft het bij deze ene performance?

Belgium’s Got Talent
aflevering 4 op vrijdag 1 november 2013 om 20.35 bij VTM

Bio van Koen Wauters, Karen Damen, Ray Cokes en Rob Vanoudenhoven