.
Rob Vanoudenhoven
zaterdag 6 april 2024

Rob Vanoudenhoven: “Wij zijn echte pioniers!”

Hij zag het, dankzij haar

Naast televisiemaker is Rob Vanoudenhoven ook een echte kunstenaar. Hij heeft er net een tentoonstelling in Brussel opzitten en presenteerde daar als blikvanger een grote Belgische Vlag gemaakt met 40.000 gele, rode en zwarte paperclips.

“Als je de paperclips dicht laat, glijden ze van elkaar af. Maar als je ze open plooit, haken ze in elkaar. Dat is een mooie metafoor voor ons land: als we ons zouden openstellen voor de ander, zouden we ook beter aan elkaar hangen”, zegt Rob in Dag Allemaal.

Zelf is Rob niet tot dat inzicht gekomen, daarvoor kreeg hij de hulp van zijn Amerikaanse vriendin. Hij ontmoette haar drie jaar geleden op een vernissage.

“Angela werkt in de communicatie en woont al negen jaar in ons land. Ze zit in de public relations business, schrijft voor Brussel Times Magazine en bbc.com. Angela vindt dat wij ons te veel laten meeslepen door negativisme en niet trots genoeg zijn op ons eigen land. Wij zijn zoveel meer dan bier, chocolade en mosselen. De oerknal, het Higgs-deeltje, Kuifje, Magritte, Rubens, Stromae, Angèle, computerchips, asfalt, Emmy Awards, het homohuwelijk, onze baggeraars, noem maar op: wij zijn echte pioniers!”

Bio van Rob Vanoudenhoven

Meer Over:

Rob Vanoudenhoven