.
News Image

An Lemmens steekt leerkrachten hart onder de riem

Mooie boodschap van An Lemmens


An Lemmens heeft een groot hart. De leading lady van VTM liet zowel zichzelf als haar dochtertje registreren voor orgaandonatie naar aanleiding van de reportage in Make Belgium Great Again, het nieuwe VTM-programma met Frances Lefebure, maar de presentatrice van The Voice van Vlaanderen en Boer Zoekt Vrouw steekt nu ook onze leerkrachten een hart onder de riem.



Naar aanleiding van het onderzoek dat uitwees dat leerkrachten gemiddeld 46 uur per lesweek werken pakt An Lemmens uit met een open brief op sociale media waarin ze haar dankbaarheid wil uiten naar onze leerkrachten. We hernemen de brief hieronder:



“Ik wil alle leerkrachten die met zoveel toewijding onze kinderen mee groot brengen graag eens extra bedanken!

Ik zie het op mijn dochtertje haar school, en ook bij de vele leerkrachten in mijn vrienden- en familiekring : lesgeven is zoveel meer dan de lesuren ín de klas.

Ik zie leerkrachten die aan meer dan 60 uur per week zitten en toch nog het gevoel hebben dat ze hun job niet goed genoeg doen.

Een uitspraak die bij mij bleef hangen is deze : “Je kan je huis toch ook niet op een uur poetsen met een sponsje alleen?” Als ik naar mijn omgeving luister, hoor ik niet dat ze vroeger op pensioen willen, of een hoger loon wensen, maar gewoon de middelen om hun droomjob naar behoren te kunnen uitvoeren.

En daar zijn onze kinderen toch alleen maar bij gebaat?



Dus dankjewel juffen en meesters. Weet dat ik, en met mij veel andere mama’s en papa’s, onnoemelijk veel respect voor jullie heb! ❤️”



Spijtig genoeg moest An Lemmens ondertussen haar post al updaten en er bovenaan een “disclaimer” bijzetten dat dit “geen strijd is om wie het meeste en hardste werkt”. “Negatieve berichten of kritiek of vergelijkende studies horen ergens anders thuis, en niet onder deze post,” eindigt ze haar disclaimer.



Ondanks de enkele negatieve klanken zal dit bericht van An Lemmens een heel pak leerkrachten een hart onder de riem steken.


Bio van An Lemmens

Meer Over:

An Lemmens