.
An Lemmens, Aster Nzeyimana
woensdag 13 maart 2024

Aster Nzeyimana: “Ik heb daar hard voor moeten vechten”

Hij maakte zich toch zorgen

Toen Aster Nzeyimana te horen kreeg dat hij ‘The Voice Van Vlaanderen’ mocht gaan presenteren, was hij door het dolle heen. Zijn grote droom kwam eindelijk uit. Maar hij maakte zich toch ook wel zorgen om zijn geloofwaardigheid.

“Als voetbaljournalist heb ik toch al het één en ander verwezenlijkt, en daar heb ik hard moeten voor vechten. Dus ik wou dat niet zomaar op het spel zetten. Maar ik ben nu eenmaal iemand die van alles wil proeven, dus heb ik snel toegehapt”, zegt hij in Primo.

De overstap die Aster maakte van de openbare omroep naar VTM dateert nu al van een tijdje geleden. Maar Aster voelde zich al meteen thuis bij de commerciële zender.

“Ik heb echt het gevoel dat ik de juiste beslissing heb genomen. Ik ben supercontent. ‘The Voice’ was ook mijn favoriete programma uit mijn studententijd. Na een hele week op kot te hebben gezeten, keek ik uit naar die vrijdagavond om samen met mijn mama naar 'The Voice' te kijken. Dat was een soort ankerpunt. En we keken ook in real time. Je kan alles opnemen en achteraf bekijken, maar dergelijke programma's zie je toch beter live. Dus gingen we letterlijk op het afgesproken uur voor tv zitten.”