.
Peter Evrard
donderdag 25 mei 2023

Peter Evrard: “Ik ben nog vrij beleefd gebleven”

Hij bood weerwoord

Heel wat mensen zijn Peter Evrard misschien al wat vergeten, maar hij was toch maar mooi de eerste winnaar van ‘Idool 2003’ en bereikte een knappe derde plaats in ‘World Idol’. En dat is een ervaring die de zanger altijd is bijgebleven.

Maar wat ook is bijgebleven is dat Peter tijdens ‘World Idol’ de grote en bekende Simon Cowell weerwoord heeft geboden bij de jurycommentaren.

“Hij beweerde dat Kurt Cobain zich zou omdraaien in zijn graf als hij mijn versie van Nirvana’s ‘Lithium’ zou horen. Waarschijnlijk dat hij dat ik toch niet zou durven reageren, maar ik heb hem gevraagd wie hij dacht dat hij was om mij te beoordelen. Ik ben nog vrij beleefd gebleven”, blikt Peter terug in Dag Allemaal.

Ondertussen is Natalia, die tweede werd, een pak populairder en meer doorgebroken dan Peter die nu bij het vrij onbekende 10 Rogue speelt. Maar jaloezie voelt Peter niet.

“Na ‘Idool’ hebben me dan 100 keer samen opgetreden, omdat de meeste organisatoren ons samen boekten. Uren hebben we samen in de auto doorgebracht. Een jaar geleden hebben we ook nog samen in de Qmusic-concertstudio gestaan, en na al die jaren hadden we meteen weer een klik. Dus jaloers? Nee, zeker niet.”