.
Peter Evrard
zaterdag 20 mei 2023

Peter Evrard: “Dat was gewoon meejodelen met de muziek”

Het was een drukke zomer

Twee weken voor de finale van ‘Idool 2003’ besloot Peter Evrard, de toenmalige winnaar om een jaar verlof zonder wedde te nemen. Gelukkig voor de zanger was dat financieel haalbaar en kon hij zich volledig op de muziek smijten.

“Ik ga daar niet onnozel over doen: dat verdiende zeer goed. Al heb ik mij nooit illusies gemaakt. Mijn prijs had niks te maken met mijn kwaliteiten als zanger, maar met mijn marktwaarde. In die periode werkte ik ook hard”, begint Peter in Dag Allemaal.

Peter en de medekandidaten zaten toen vaak in de studio om muziek op te nemen, maar ze stonden ook regelmatig op het podium zoals bij de VTM-zomertour.

“We traden bijna elke dag op. Vaak was dat drie kwartier ‘Live on tape’. Meejodelen met de muziek noem ik dat. En daarna was het nog eens twee uur handtekeningen uitdelen.”

Maar het opende vele deuren voor Peter en ook de mensen gingen hem plots anders bekijken. “Ineens stond ik op te treden in clubs en discotheken, plaatsen waar ik daarvoor niet kwam. Meer zelfs: ik kreeg verschillende keren te horen: ‘Een jaar geleden hadden we jou niet eens binnengelaten.’”