.
Peter Evrard en Natalia
dinsdag 6 juni 2023

Peter Evrard: “Ik neem de mensen dat niet kwalijk”

Hij draagt nog steeds de ‘Idool’-stempel

Toen Peter Evrard ‘Idool 2003’ won werd hij voor de leeuwen gegooid. Hij had meteen een heel erg druk jaar voor de boeg en het succes dat de Idoolkandidaten het eerste jaar hadden was fenomenaal. Als ervaren rot in het vak heeft Peter toch een belangrijke goede raad voor beginnende artiesten.

“Maak muziek waar niemand om heen kan. Bij StuBru hadden ze het niet echt voor mij, omdat ik uit ‘Idool’ kwam. Dus bood de platenmaatschappij m’n tweede album aan zonder te zegge dat het van mij kwam. Maar ze vonden het goed, en toen moesten ze mij wel draaien”, lacht Peter Evrard in Dag Allemaal.

Peter maakt op dit moment deel uit van 10 Rogue en met die band werken ze nu volop aan nieuwe muziek. Die willen ze vooral in het buitenland uitbrengen. Dat hij nog steeds de ‘Idool’-stempel draagt is daar een reden voor.

“Maar ik neem de mensen dat niet kwalijk. Maar in het buitenland word ik beoordeeld op mijn laatste werk en niet op wat ik vroeger heb gedaan. Er wordt soms vergeten dat het liedje waarmee ik de finale won, niet voor mij geschreven is. Dat nummer had toen evengoed voor Natalia of Wim Soutaer kunnen zijn.”