.
Peter Evrard
maandag 29 mei 2023

Peter Evrard: “Dat is het mooiste wat je als artiest kan overkomen”

Bands coveren vaak zijn nummers

Niet Peter Evrard die eerste werd bij ‘Idool 2003’, maar wel Natalia, die tweede werd, wist een mooie carrière uit te bouwen. Een carrière om U tegen te zeggen en om erg trots op te zijn. Peter is er nooit jaloers van geweest en droomt niet van een carrière zoals die van haar.

“Natalia heeft hier een mooie fanbasis. Voor onze muziek, een mix van metal, grunge en rock, is in België amper een markt. Oké, je hebt rockzender Willy, maar daarmee heb je het wel gehad. In Canada en de VS worden wij wel gedraaid”, zegt Evrard in Dag Allemaal.

Van 2007 tot 2014 was het bijzonder stil rond Peter en dat was een bewuste keuze. Hij had er even geen zin meer in en koos voor wat meer qualitytime met zijn gezin. “Dat kon, want ik had me omgeschoold tot IT’er. Ik ontwerp nu websites, webapplicaties en video’s. “

Peter heeft als zanger veel betekend voor andere muzikanten en zangers. Zo was Mathieu Terryn van Bazart een erg grote fan. Hij imiteerde Peter altijd op de speelplaats.

“Dat is een mooi compliment, maar meer ook niet. Er zijn ook coverbandjes die mijn nummers zingen, da’s van het mooiste wat je als artiest kan overkomen.”