.
News Image

Pascale Naessens: “Ik voelde me alleen op de wereld”

Psychologen konden haar niet helpen.


Nu Gert Late Night weer op tv is, krijgen we drie dagen per week de Bedgeheimen met James Cooke. Woensdagavond was het de beurt aan Pascale Naessens. De vrouw van Paul Jambers verblijft met veel plezier vier dagen op de Evanna. Pascale bracht in het verleden veel tijd door op een boot, samen met haar man heeft zij een groot deel van de wereld gezien dankzij een zeilboot. Ondertussen zijn Pascale en Paul 27 jaar samen en al 26 jaar getrouwd. Lang heeft het koppel niet gewacht om te trouwen, ook al was er veel kritiek op hun relatie. Enerzijds was er het toch wel bijzonder grote leeftijdsverschil, anderzijds kwam hun relatie onder druk te staan omdat Paul Jambers bestempeld werd als womanizer. “Ze kwamen mij echt wel vertellen, ok medewerkers van het werk toen, daar was heel veel rond te doen op zijn kantoor. Die kwamen mij vertellen ‘let op, let op’. Je bent nummer zoveel.” Maar Pascale zette door, zij was dolverliefd op die knappe tv-maker. Gelukkig kreeg zij nooit één keer een signaal dat Paul tijdens hun relatie een scheve schaats gereden heeft. “Ik denk niet dat het afbreuk zou doen aan wat er is geweest. Maar ik denk niet dat ik verder zou kunnen gaan. Dan zou ik zeggen ‘dan stopt het hier’. “

Pascale is een doorzetter, dat heeft zij altijd wel gehad. Tegelijk is zij ook wel een paar keer bijzonder boos geweest. “Omdat ik veel dingen niet kon plaatsen bij mezelf en zoekende was”, vertelt zij in bed aan James Cooke. “Ik had ook problemen met mijn eten en dan heb ik daar wel hulp voor gezocht. Ik ben eigenlijk tegen het woord eetstoornis, omdat het volgens mij niet klopt. Ik had een fysiek probleem met eten en een beetje een psychologisch probleem met mezelf”, geeft Pascale toe. “Ik voelde me wel alleen op de wereld. Ik denk op dat moment dat niemand mij kon helpen omdat dat bij wijze van spreken net het probleem was. Ik ben wel ook eens gaan spreken met psychologen, maar dat heeft met niet verder geholpen. De reden waarom ik die kookboeken schrijf, is in de eerste plaats omdat ik meisjes in mijn eigen situatie wou helpen.”

En van kookboeken springt James zonder schroom naar het seksleven, want dat is toch wel anders met iemand die veel ouder is. Toch heeft Pascale naar eigen zeggen geen reden tot klagen en heeft zij geen oogje op iemand die veel jonger is. “Ik zie wel schoonheid rondom mij”, lacht Pascale. “Laat ons zeggen dat ik heel gelukkig ben met mijn seksleven. Voor 95 procent zelfs, is dat niet geweldig?”, knipoogt Pascale Naessens waarna James die ontbrekende 5% aanvult met welgemeende knuffels.

Bio van Pascale Naessens

Meer Over:

Pascale Naessens

Bio van Paul Jambers en James Cooke