.
James Cooke en Gert Verhulst
woensdag 30 november 2022

Gert Verhulst blikt terug: “We wisten dat het niet makkelijk ging zijn”

Het eerste seizoen zit er bijna op

Na ‘Gert Late Night’ en ‘De Cooke en Verhulst’ show besloot Gert Verhulst in september om het dit keer alleen te doen. Hij zou een talkshow maken die hijzelf zou presenteren en waar er iets meer plaats was voor serieuze gesprekken en de actualiteit van de dag.

Niet veel later was ‘De Tafel Van Vier’ geboren en waren alle ogen op Gert en zijn team gericht. Play4 besloot bovendien nog eens om het programma tijdens een erg concurrentieel tijdslot in te plannen, onder andere tegelijk met ‘Familie’ op VTM.

“Het is niet evident om onze plaats binnen het uitzendschema te claimen, zo naast gevestigde waarden als ‘Thuis’ en ‘Familie’. Bij veel mensen is dat een vaste gewoonte”, zegt Gert in het Belang van Limburg.

Maar Gert mag tevreden zijn. De kijkcijfers zijn dagelijks zo’n 250.000 kijkers en dat is lang niet slecht. Daarmee scoren ze beter dan de meeste andere actuashows die rond hetzelfde tijdstip worden uitgezonden.

“Er is nog wat tijd nodig om echt verankerd te geraken, maar we wisten op voorhand dat het een werk van lange adem zou zijn. Nu kijk ik alvast met veel plezier en voldoening terug op wat we neerzetten.”