.
Gert Verhulst
zaterdag 3 december 2022

Gert Verhulst: “We onderschatten ons publiek niet”

Ze willen het zo verstaanbaar mogelijk houden

In tegenstelling tot ‘Gert Late Night’ en ‘De Cooke en Verhulst show’ is ‘De Tafel Van Vier’ geen programma vol entertainment. Het entertainment moet plaats maken voor de actualiteit van de dag.

Heel wat mensen waren blij met nog eens een echt actua programma, anderen vond het vooral allemaal heel erg zwaar om naar te kijken. Gert Verhulst begrijpt heel goed waarom.

“We waren soms te serieus, brachten weinig vrolijkheid. Dat kon ook bijna niet anders, elke dag was er wel iets nieuws te melden over de oorlog of de gasprijzen. Nu hebben we wat meer ruimte kunnen creëren voor de actua uit de marge, voor interessante verhalen”, zegt Gert in Het Belang Van Limburg.

En met succes, de kijkers vinden de kleine verandering bij het programma prima geslaagd. Natuurlijk komt het harde nieuws nog aan bod, maar proberen ze het te brengen op een manier die voor iedereen verstaanbaar is.

“Daarmee zeg ik niet dat we ons publiek onderschatten, maar het is wel zo dat we willen dat iedereen begrijpt waarom de energiefactuur zo hoog is. In sommige programma’s gaat men er al te makkelijk van uit dat de kijker van alles op de hoogte is en perfect weet hoe de energiecrisis ineen zit.”