.
News Image

Luc Appermont was 27 toen hij gevoelens voor mannen ontdekte

En hij liet er een vrouw voor staan...

 


Zou Luc Appermont het tijdens de ‘Bedgeheimen’ in ‘Gert Late Night’ droog houden of niet? Niet dus, de presentator was een open boek in de rubriek van James Cooke. Luc Appermont weet met zijn jarenlange carrière en ervaring maar al te goed wat hij beter niet in de media zegt, maar in de rubriek ‘Bedgeheimen’ is de presentator een open boek. Wanneer James het met Luc over diens overleden moeder praat, heeft Appermont het moeilijk. “Ik had haar er nog graag bij gehad op de trouw met Bart (Kaëll, nvdr)”, vertelt Luc wanneer hij een traantje wegpinkt. “Dat zou ze mooi gevonden hebben. Pas op het einde van haar leven was ze echt zot van Bart. In het begin werd daar niet over gesproken en wou ze dat waarschijnlijk liever niet weten”. Daarmee bedoelt Luc wellicht dat zijn ouders het niet makkelijk hadden om zijn geaardheid te aanvaarden. “Ik was 27, 28 toen ik ontdekte dat ik op mannen viel. Maar ik leefde echt in een hetero milieu. Toen Bart voor mijn vijftigste verjaardag een feestje gaf, een verrassingsfeestje voor mij, zaten aan de ene kant van de tafel allemaal mijn vrienden, allemaal hetero’s. En aan de andere kant allemaal Bart zijn vrienden, allemaal homo’s”, lacht Luc.



Luc is al vele jaren samen met Bart, de vonk sloeg over toen Bart in een horecazaak werkte. Van het één kwam het ander, maar Luc hield de boot af. “Doordat ik wat ouder was, denk ik dat ik ook wat afstand heb genomen en ik niet heb laten merken dat ik daarvoor vocht”, geeft Luc toe. Maar het kwam goed en enkele jaren geleden zijn Bart en Luc uiteindelijk toch nog getrouwd. Luc was graag papa geworden, Bart zag dat echter niet zitten. Luc had eventueel wel een kind willen adopteren. “Maar dan hebben we wel een discussiepunt”, geeft de presentator toe. “Ik heb altijd graag kinderen gehad, maar Bart zegt ‘ik ben het kind in huis’. “



Bart was niet het eerste lief van Luc Appermont, maar Bart opende wel de ogen van Luc. “Het echte eerste gevoel van wat liefde is, dat is met Bart geweest.” Net zoals James was Luc Appermont ooit samen met een vrouw, die heeft hij eindelijk laten zitten voor Bart. Hij heeft de vrouw naar eigen zeggen nooit meer gezien.

Bio van Luc Appermont

Meer Over:

Luc Appermont

Bio van James Cooke en Bart Kaëll