.
Tinne Oltmans
zondag 29 oktober 2017

Ghost Rocker Tinne Oltmans waagt haar kans in Steracteur Sterartiest

Brengt zij dit avontuur tot een goed einde?

Aanstaande donderdag start het vierde seizoen van Steracteur Sterartiest. Tinne Oltmans van Ghost Rockers is één van de tien kandidaten.

Tinne Oltmans: Steracteur was megagroot toen ik jonger was. Ik vond het heel fascinerend en cool om te zien wat die acteurs allemaal konden. Ook ik hoop een deel van mezelf als artiest te ontdekken dat ik nog niet ken, en ik hoop dat de kijkers een andere Tinne leren kennen, naast mijn personage Mila.



Tinne werd geboren in een creatief nest in het Antwerpse en deed als vijfjarige al aan kleuterballet en zat op musicalkampen. Als elfjarige stond ze op het podium als een van de zeven Von Trapp-kinderen in The sound of music. Als tiener studeerde ze met veel zin woordkunst-drama aan PIUS X in Antwerpen, nadien liet ze zich volledig onderdompelen in de musical aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In haar derde studiejaar kreeg Tinne na een geslaagde auditie de rol van Mila in Ghost rockers.

Mila en haar Ghost rockers veroverden aan een razend tempo Vlaanderen: op het Gala van de gouden K’s van Ketnet werd Tinne zelf al twee maal verkozen tot Vrouwelijke tv-ster van het jaar en ook de Gouden K voor Babe van het jaar mocht ze al mee naar huis nemen. De reeks Ghost rockers is intussen al aan zijn vierde seizoen toe, en met de film Ghost rockers - voor altijd wonnen Tinne en haar collega’s zelfs een prestigieuze Ensor voor Beste kinder-/ jeugdfilm. Momenteel trekt ze met de Ghost rockers-band op een theatertournee door Vlaanderen.

Tinne is samen met collega-Ghost rocker Juan Gerlo, en die steunt haar voor de volle 100% in deze nieuwe stap. Voor het eerst wordt ze immers niet omringd door haar collega ‘s, maar staat ze helemaal alleen op het podium.

Haar goede doel: VAGGA vzw (Vereniging voor ambulante geestelijke gezondheidszorg Antwerpen).

VAGGA (Vereniging voor ambulante geestelijke gezondheid Antwerpen) is het grootste centrum voor geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen. Net als andere dergelijke centra biedt VAGGA hulpverlening aan voor mensen met psychische problemen. Daarvoor werken ze met aparte teams voor volwassenen, kinderen en jongeren. Elk team bestaat uit een of meerdere psychiaters, psychologen en maatschappelijk werkers. De hulpverlening in een CGG is ambulant, er is dus geen opname of verblijf.

De focus ligt op mensen met een ernstig psychisch probleem of een probleem dat het risico in zich draagt om chronisch te worden, zoals angst- en depressieve stoornissen en verslavingsproblemen. VAGGA heeft naast deze reguliere werking ook een gespecialiseerd aanbod voor jongvolwassenen, ouderen, voor verslavingszorg, verslavingspreventie en voor personen die door justitie verwezen werden voor behandeling (forensische zorg). VAGGA engageert zich ook in meerdere projecten, gericht op specifieke doelgroepen en thema’s, zoals vroege opsporing van psychose. In 2016 had VAGGA 6.085 mensen met psychische problemen in behandeling.

De loon- en werkingskosten worden dan wel grotendeels door de Vlaamse overheid gefinancierd, maar elke euro is welkom, want cliënten betalen er slechts een beperkte bijdrage. Nu is dat 11 euro per consultatie, maar in een aantal specifieke situaties is de prijs voor hulpverlening slechts 4 euro of zelfs gratis. Tinne kiest heel bewust voor VAGGA, omdat ze door haar leeftijd en job vaak in contact komt met jongeren en ouderen die psychische problemen hebben. De hulpverlening van VAGGA is erg goedkoop, waardoor velen er gemakkelijk gebruik van kunnen maken. Tinne wil met haar bijdrage anderen aanmoedigen om die stap naar therapie te durven te zetten.

Meer info op www.vagga.be