.
Tinne Oltmans

Bio Tinne Oltmans

Echte naam: Tinne Oltmans
Geboortedatum: 28 oktober 1992
Sterrenbeeld: Schorpioen

Tinne, geboren en getogen in Wilrijk, nam al van jonge leeftijd dans- en zanglessen. Maar na het spelen van 'Martha' in de musical 'The Sound of Music' droomde ze ervan hier haar beroep van te maken. Ze studeerde woordkunst-drama aan het 'H. Pius Xinstituut', waarna ze toegelaten werd aan de 'Fontys Hogeschool voor de Kunsten' in Tilburg. Daar studeerde ze musicaltheater. Ze kreeg er zangles van 'Peggy Hegeman' en speelde mee in onder meer '42th and Desperate Street', 'Imperium', 'Een Bruiloft' en 'Bad Girls' o.l.v. 'Martin Michel'. Naast deze theaterproducties was Tinne ook te zien in verschillende reclamespots.

Tinne is ook een zangeres en songschrijfster en heeft 3 jaar bij een recordlabel gezeten o.l.v. 'Stefaan De Bruyn' waar ze met haar eigen nummers optrad. Haar hobby's liggen erg voor de hand: zingen, dansen en acteren. Daarom vind ze het geweldig dat ze dit ondertussen haar beroep mag noemen. Ze vindt het ook heerlijk om creatief te zijn en lekker te eten. Om fit en gezond te blijven, ging ze sporten met 'Marie Verhulst'. Sinds 2014 was ze te zien in de jeugdreeks 'Ghost Rockers'. Op het Gala van de 'Gouden K’s' van 'Ketnet' werd Tinne zelf al 2 maal verkozen tot Vrouwelijke TV-ster van het jaar en ook de 'Gouden K' voor Babe van het jaar mocht ze al mee naar huis nemen. De reeks 'Ghost Rockers' kwam ten einde na het vierde seizoen, maar met de film 'Ghost Rockers - Voor Altijd' wonnen Tinne en haar collega’s zelfs een prestigieuze 'Ensor' voor Beste kinder-/ jeugdfilm. De 'Ghost Rockers' trokken ook tweemaal met een theatertournee door Vlaanderen en in de zomer van 2019 namen ze afscheid van hun trouwe fans met een afscheidstournee. Maar daarmee houdt het niet op voor haar. Dankzij haar deelname aan 'Steracteur Sterartiest' zette ze zichzelf ook op de kaart als solozangeres en trok ze de baan op met haar band 'Tinne & The Oltmans' (nu gewoon 'Tinne Oltmans').

Tinne Oltmans waagde in 2019 ook haar kans naar de titel van 'De Slimste Mens ter Wereld', de populaire quiz op 'VIER'. Ze vertolkt sinds 25 januari 2021 de rol van 'Lisa' in de 'VTM' serie 'Lisa'.