You are here

Bio: Tinne Oltmans

Tinne Oltmans

Echte naam:
Tinne Oltmans
Geboortedatum:
28 oktober 1992
Sterrenbeeld: Schorpioen

Tinne Oltmans komt uit Wilrijk. Al van jonge leeftijd nam ze dans- en zanglessen maar na het spelen van Martha in The Sound of Music van Joop van den Ende en Studio 100 droomde ze ervan hier haar beroep van te maken. Ze studeerde woordkunst-drama aan het H. Pius Xinstituut, waarna ze toegelaten werd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Daar studeert ze ook nu nog musicaltheater. Ze krijgt er zangles van Peggy Hegeman en speelde mee in onder meer 42th and Desperate Street, Imperium, Een Bruiloft en Bad Girls onder leiding van Martin Michel.

Naast deze theaterproducties was Tinne ook te zien in verschillende reclamespots. Tinne is ook een singer-songwriter en heeft drie jaar bij een recordlabel gezeten onder leiding van Stefaan De Bruyn waar ze met haar eigen nummers optrad.

Haar hobby's liggen erg voor de hand: zingen, dansen en acteren. Daarom vind ze het geweldig dat ze dit ondertussen haar beroep mag noemen. Ze vindt het ook heerlijk om creatief te zijn en lekker te eten. Om fit en gezond te blijven, gaat ze sporten met Marie (Verhulst).

Sinds 2014 is ze te zien in de jeugdreeks Ghost Rockers. Mila en haar Ghost rockers veroverden aan een razend tempo Vlaanderen: op het Gala van de gouden K’s van Ketnet werd Tinne zelf al twee maal verkozen tot Vrouwelijke tv-ster van het jaar en ook de Gouden K voor Babe van het jaar mocht ze al mee naar huis nemen.  De reeks Ghost rockers is intussen al aan zijn vierde seizoen toe, en met de film Ghost rockers - voor altijd wonnen Tinne en haar collega’s zelfs een prestigieuze Ensor voor Beste kinder-/ jeugdfilm. Momenteel trekt ze met de Ghost rockers-band op een theatertournee door Vlaanderen.

Foto's van Tinne Oltmans

Steracteur Sterartiest

Tinne Oltmans - Vilvoorde - 07/02/2018