.
Roel Vanderstukken
woensdag 15 mei 2024

Roel Vanderstukken: “Iedereen moet vroeg of laat wat meer aan bod komen”

Het wordt wat rustiger

Het personage Benny Coppens gespeeld door Roel Vanderstukken blijft in ‘Familie’ een graag geziene persoon. Benny kan heel serieus zijn, maar voorziet ook altijd de nodige humor. En soms krijgt Roel ook wel eens goede raad van de fans.

“Maar mensen leven zo mee met Benny dat het advies meestal betrekking heeft op mijn personage en niet op Roel, de acteur. Even vaak word ik aangesproken door kijkers die vinden dat ik tegen Lars (Kürt Rogiers) of mijn tv-dochter Stefanie (Jasmijn Van Hoof) dit of dat moet zeggen. Die betrokkenheid is een compliment, omdat het laat zien dat er waarachtig wordt geacteerd in 'Familie'”, zegt Roel in Primo.

Het zijn al heftige weken geweest voor Benny in ‘Familie’, en zonder al te veel te verklappen, vermoedt hij toch dat er wat rustigere tijden aanbreken voor zijn personage.

“We hebben natuurlijk een hele resem vaste personages, en iedereen moet vroeg of laat eens wat meer aan bod komen of zelfs voor verrassingen zorgen in de aanloop naar de grote seizoensafsluiter. Ik kan nog niet te veel verklappen, maar het is zeker dat de kijkers weer op het puntje van hun stoel zullen zitten.”

Bio van Roel Vanderstukken