.
News Image

Frimout maakt tekenfilm voor clip

Frimout zorgt opnieuw voor straffe clip.


Na het intimistische nummer ‘Paradijs’ betreden de jongens en dame van Frimout in 2016 weer een ander muzikaal pad. Hun nieuwe single is een onvervalste meezinger en heet ‘Het huis waar ik woon’. De vrolijke wals over het minder vrolijke thema ‘hebzucht’ wordt geschreven door frontman Stef Willems. De single is weer meteen opgenomen in de playlist van Radio2. Dat is al hun 9de single op rij in de playlist van de grootste radiozender van Vlaanderen. Ook talloze lokale zenders spelen het nummer.

Deze keer verrast Frimout met een volledige tekenfilm die als videoclip bij het nummer hoort. Frimout ging daarvoor in zee met het animatiebureau van Saida en Wim Tilkin. Die wonnen al verschillende internationale prijzen zowel voor hun animatiewerk als hun storytelling.

Stef Willems: ‘We hebben al verschillende keren gestunt met een videoclip door er bekende acteurs en actrices in te laten meespelen. Dit keer wilden we absoluut dat de boodschap van het nummer duidelijk naar voor kwam. In een grappig verhaal speelt een geldbriefje de hoofdrol in deze clip. Dat briefje staat symbool voor de hebzucht, die in ieder van ons wel eens schuilt. Hopelijk vinden de mensen het nummer en de clip niet alleen leuk, maar blijft ook de onderliggende boodschap hangen: ‘wees content met wat je hebt’.