.
Bas Pattyn, Xavier Taveirne
donderdag 29 februari 2024

Xavier Taveirne: “Dat is iets wat ik heb geleerd”

Een goede tip!

In ‘WinWin’ komt Xavier Taveirne in aanraking met mensen die zich soms in de luren laten leggen of laten vangen aan allerlei mooie praatjes over producten. Het is ook Xavier zelf al overkomen. Maar hij is niet de persoon met een gat in zijn hand die in het wilde weg dingen zal kopen.

“Maar ik ben ook niet gierig. Het zit er zowat tussen. Als ik levensmiddelen nodig heb in de supermarkt, ga ik wel kijken bij de huisproducten. Mijn man is lactose-intolerant. Van een groot merk zijn die producten best duur. Maar je hebt bij de huismerken eigenlijk ook al goede alternatieven, en dat scheelt heel wat. Op zulke dingen probeer ik toch te letten”, zegt hij in Story.

En dankzij de redactie van ‘WinWin’ heeft Xavier ook nog iets anders geleerd waar hij op moet letten als hij naar de winkel gaat.

“Dat is dat je altijd naar de prijs per kilogram of per liter moet kijken op het prijsetiket aan het rek. Pas dan kan je echt goed vergelijken. Ik kijk ook mijn energiefactuur na en elk jaar check ik de tarieven bij mijn energieleverancier. Door over te stappen kan je 200 à 300 euro per jaar besparen. Anderzijds wil ik mijzelf af en toe ook iets gunnen.”

Bio van Xavier Taveirne