.
Xavier Taveirne
maandag 26 februari 2024

Xavier Taveirne: “Ik was zeer teleurgesteld”

Hij liet zich vangen

Xavier Taveirne is de geknipte persoon om een radioprogramma als ‘WinWin’ te presenteren. Hij is heel empathisch en kan zich goed inleven in de situatie van iemand anders. Bovendien vindt hij het erg belangrijk om naar mensen te luisteren en om hen samen te brengen.

“Niet dat het mijn missie is om mensen samen te brengen, maar het zou fijn zijn dat ik door wat ik doe mensen weer een stapje dichter bij elkaar kan brengen en het wederzijds begrip kan vergroten. Ik vind het fijn om mensen die vastlopen een stem te geven. Om te zeggen: dat is uw verhaal, wij gaan voor u de woordvoerder bellen en uw probleem voorleggen. Het is fijn te kunnen denken dat we de lijm kunnen zijn tussen het probleem en de oplossing”, zegt Xavier in Story.

In zijn programma komt Xavier in aanraking met mensen die zich al eens in de luren hebben laten leggen en die hulp nodig hebben. Het is ook Xavier al overkomen.

“Ik heb ooit een stoommachine gekocht waarmee ze in winkels de plooien uit de kleren halen. Ik had daar reclame van gezien. Dat leek me superhandig, dan hoef ik niet meer te strijken: gewoon even met die machine over een gewassen hemd gaan en hup... gestreken!. Ja, dat is dus niet zo. Het haalt milde plooien uit je kleren, maar het vervangt absoluut geen strijkijzer. Ik was dus zeer teleurgesteld. Maar goed, ik heb het verkocht aan mijn schoonzus.”

Bio van Xavier Taveirne