.
Diepe wortels
maandag 29 januari 2024

Frimout & Manon zijn hoogste nieuwkomer in Vlaamse Ultratop 30!

'Diepe Wortels' is eerste nieuw werk in anderhalf jaar.

Een heel sterke prestatie voor de Nederlandstalige band Frimout die op 10 januari na anderhalf jaar radiostilte het duet ‘Diepe Wortels’ met Manon Gögös uitbrachten. Nooit eerder kwam een single van de band hoger binnen in de officiële Ultratop lijst van populairste Vlaamse singles. De warme steun van Radio2 is daar niet vreemd aan en ook de passages op JOE en Play Nostalgie hebben de interesse bij de luisteraars aangewakkerd. Zo werd 'Diepe Wortels' op 24 januari meer dan 300 keer geshazamd, niet toevallig op de dag dat Sven en Anke de single in hun ochtendshow op JOE draaiden.

Dat een onafhankelijke artiest zich op zo'n mooie plaats weet te nestelen tussen de hits van de platenlabels is geen evidentie, weet ook frontman Stef Willems: "Heel de band staat versteld dat we zo hoog binnenkomen in de charts tussen al dat jong geweld. We hadden al een keigoed gevoel bij 'Diepe Wortels' toen we de studio uitkwamen en het doet heel veel deugd om te zien dat de single nu op zoveel radiostations zo warm onthaald wordt. Stiekem hoopten we vanaf het begin op een hitje, wie weet wordt die droom nu waar".

Manon Gögös, die in een vorig leven de allereerste zangeres van Portland was, vult aan: "Het is fijn om te horen dat mensen aangenaam verrast zijn om mij in het Nederlands te horen zingen. Best opmerkelijk want 'Diepe Wortels' is mijn eerste zangervaring in mijn moedertaal. Dat de single zo goed onthaald wordt doet mij plezier, maar ik gun het vooral de mannen van Frimout die er veel werk in hebben gestoken om de song zo mooi af te werken".

Ook bij onze noorderburen kunnen ze 'Diepe Wortels' wel smaken. Omroep Gelderland, één van de grootste lokale zenders in Nederland, heeft de single toegevoegd aan hun playlist en Soundz Radio is fan van Manon's lichthese stem die in deze sfeervolle pop ballad fantastisch mooi blendt met de stem van Frimout frontman Stef Willems.

‘Diepe Wortels’ gaat over hoe onder een moeilijke relatie toch een onverwoestbare liefde kan schuilgaan.

Bio van Frimout, Stefan Willems en Manon Gögös