.
Sabien Tiels, Frimout
donderdag 16 mei 2024

Frimout & Sabien Tiels volgend jaar samen in de theaters

Wat een leuke combinatie.

De zomer is nog niet in het land, maar met veel enthousiasme kondigen Sabien Tiels en de Nederlandstalige band Frimout nu al aan dat ze volgend voorjaar samen langs de culturele centra trekken.

Sabien Tiels is al meer dan 25 jaar één van de meest gerenommeerde vrouwelijke singer-songwriters van Vlaanderen. Op de grens tussen pop en luisterlied schetst ze in haar liedjes verhalen die uit het leven gegrepen zijn. In de liefde voor het betere Nederlandstalige lied met herkenbare teksten vindt ze een bondgenoot in Stef Willems, de frontman van de band Frimout. Al 12 jaar vaart die band dapper zijn eigen koers in het muzieklandschap met 20 songs met nationale airplay en een ijzersterke live-reputatie (zowel in culturele centra als festivalpodia) tot gevolg.

Na een schrijfsessie tussen beide songsmeden rijpt het idee om de krachten te bundelen. Omdat zoals steeds het geheel meer is dan de som der delen heet hun voorstelling ‘1+1=3’.
Het wordt een muzikale reis langs het betere Nederlandstalige lied gebracht door songwriters pur sang.

Op deze avondvullende muzikale reis doen ze zoals steeds koppig hun eigen ding, maar versterken ze elkaar ook. De grootste hits van Sabien Tiels (‘Trein’, ‘Hou je morgen nog van mij’ en ‘Als de dag weer nacht wordt’) en Frimout (‘Ninett’, ‘Sterren Zien’, ‘Diepe Wortels’ worden vermengd met intieme duetten en verborgen pareltjes uit hun oeuvre. De voltallige live-band van Frimout zorgt voor de muzikale ondersteuning.

Sabien Tiels: "Ik kijk er naar uit om te grasduinen in mijn eigen repertoire en de songs te brengen die ook knallen in een Frimout-jasje."

Stef Willems, frontman Frimout: "We traden al op in culturele centra met blazers en strijkers en proberen zo telkens mensen die een kaartje kopen een unieke ervaring te bezorgen. Deze samenwerking met Sabien past perfect in dat rijtje en gaat zeker zorgen voor een avond vol ontroering en muzikaal genot."

In totaal scoorden Sabien Tiels en Frimout meer dan 50 songs met nationale airplay.
Dit voorjaar scoorde Frimout nog een dikke radiohit met ‘Diepe Wortels’, een duet met Manon. Sabien Tiels is nog steeds dagelijks te horen op de radio met ‘Woorden Genoeg’.

‘1+1=3’ zal te zien zijn in:
GC De Plak Diepenbeek: 11 januari 2025
CC Leopoldsburg: 1 februari 2025
OC De Merselborre Sint-Pieters-Leeuw: 23 februari 2025
CC Schaliken Herentals: 16 mei 2025
CC Muze Heusden-Zolder: 24 mei 2025

Tickets en info
www.sabientiels.be
www.frimout-band.be