.
Hilde Van haesendonck in Familie
vrijdag 12 februari 2021

Familie-actrice heeft duidelijke eis voor scenaristen: “dat wil ik niet”

"Wat mij betreft mag dit nog lang doorgaan."

Hilde Van Haesendonck is enorm populair als Jenny in Familie. De 67-jarige acteur werd vijf jaar geleden gevraagd voor een gastrol maar is ondertussen uitgegroeid tot een hoofdpersonage. De kijkers zijn blij met het verlengde verblijf van ‘Jenny’ en ook de actrice zelf is erg tevreden op de set van Familie.

“Nu ik zelf op de loonlijst van een soap sta, kan ik alleen maar zeggen dat het een fijne job is. Zowel over de cast als de crew kan ik alleen maar positief zijn”, klinkt het bij Hilde Van haesendonck in Primo. De actrice hoopt dan ook dat ze nog een hele tijd bij Familie mag blijven.

“Ik hoef niet elke dag op de set te staan – deze week word ik bijvoorbeeld drie dagen in de studio verwacht – maar wat mij betreft mag dit nog lang doorgaan”, is Hilde maar wat blij dat ze als actrice in deze moeilijke periode voor de cultuursector aan de slag mag blijven. Bovendien luisteren de scenaristen naar de wensen van de cast.

“De schrijvers hebben ook oren naar onze wensen en verzuchtingen. Zo heb ik bijvoorbeeld al aangegeven dat ik het belangrijk vind dat Jenny niet uitsluitend iemand is die klaagt en zaagt. In het echt ben ik namelijk iemand die graag plezier maakt. Zodra corona voorbij is, hoop ik dat ook mijn personage gaat zingen en dansen”, klinkt het enthousiast bij Hilde Van haesendonck in Primo.