.
News Image

Eva Clockaerts weg bij VTM

Eva Clockaerts stopt met VTM Weer en daar is een goede reden voor.


VTM-weervrouw Eva Clockaerts (34), die in de zomer van 2015 de weerploeg van de commerciële zender kwam versterken, stapt over naar de radioredactie en wordt nieuwslezeres bij Qmusic en JOE. Jill Peeters, David Dehenauw en Frank Duboccage zullen voortaan dus als trio de VTM-weerdienst uitmaken. Dat weet HLN. Eva Clockaerts is licentiate communicatiewetenschappen. Voor haar debuut als weervrouw maakte ze negen jaar deel uit van de regieploeg van VTM Nieuws.



Eva Clockaerts zal vandaag na het middagnieuws van VTM haar laatste weerbericht presenteren. Eva gaat immers een nieuwe uitdaging aan binnen de VTM Nieuwsdienst. Vanaf midden maart 2018 zal ze het nieuws op radiozenders Q en JOE presenteren.



Eva Clockaerts : “Na vele jaren regie en productie op de nieuwsredactie, ben ik van achter de schermen, naar voor de schermen gegaan. Ik heb de voorbije drie jaar ontzettend veel bijgeleerd en fantastische momenten beleefd. En ook in 2018 stopt het niet. Een nieuwe opportuniteit biedt zich aan. Radio is een fascinerend en tijdloos medium, dat ik in mijn studententijd reeds leerde kennen bij URGent. Binnenkort mag ik opnieuw achter de microfoon kruipen. Niet alleen om het weer te brengen, maar ook het nieuws. Ik ga de kijkers missen, maar krijg er even fijne luisteraars bij. Tot hoors!




Kris Hoflack – Algemeen Hoofdredacteur VTM NIEUWS: “Eva werkt ruim meer dan 10 jaar op onze nieuwsvloer en is bijzonder veelzijdig. Ik ben er zeker van dat zij een grote aanwinst zal zijn voor de radio-poot van onze nieuwsdienst.”




Met de drie overige weerankers beschikt VTM NIEUWS momenteel over een team dat dagelijks alle weerberichten kan invullen.

Bio van Eva Clockaerts

Meer Over:

Eva Clockaerts

Bio van David Dehenauw, Jill Peeters en Frank Duboccage